Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 31 jul 2016 / 20:10 uur

Rowling neemt definitief afscheid van Harry Potter

Met het achtste deel van de Harry Potter-reeks, Harry Potter en het Vervloekte Kind, is er een eind gekomen aan het verhaal van de tovenaarsleerling. Dat heeft schrijfster J.K. Rowling zondagochtend vroeg gezegd in Londen, na de première van het gelijknamige toneelstuk. Rowling was naar eigen zeggen verrukt over het toneelstuk, maar „Harry is nu klaar".

Het boek Harry Potter en het Vervloekte Kind, dat is gebaseerd op het script van het toneelstuk, kwam ook dit weekend uit. In het verhaal is Harry 37 jaar oud, werkt hij bij het Ministerie van Toverkunst en heeft hij drie kinderen. De Nederlandse vertaling wordt in november verwacht. In verschillende landen, waaronder Nederland, waren boekhandels speciaal in de nacht van zaterdag op zondag open ter gelegenheid van de verschijning van het boek. Het vorige deel, Harry Potter en de Relieken van de Dood, kwam in 2007 uit.

Het toneelstuk in het Londense Palace Theatre is tot tot en met mei 2017 uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rowling neemt definitief afscheid van Harry Potter
Sluiten