Metro
Metro Entertainment 2 jul 2016 / 11:45 uur

Overhemd Prince geveild voor 90.000 dollar

Het witte overhemd dat Prince droeg in de film Purple Rain heeft op een veiling in Hollywood bijna 90.000 euro opgebracht. Het was een van de items van de onlangs overleden musicus.

Het karakteristieke hemd stond voor ongeveer 4000 euro in de catalogus. Een zwart jasje dat ‘His Royal Badness’ ook droeg in de filmhit uit 1984, ging ook onder de hamer en leverde net als het overhemd 90.000 euro op. Daarnaast werden er nog een paar laarzen en een ketting van Prince geveild. Die leverden beduidend minder op.

Het veilinghuis Profiles In History maakte niet bekend wie de nieuwe eigenaar van de filmkleding is geworden. Wel is duidelijk dat het zwarte jasje al voor de dood van de musicus op de rol stond om te worden geveild. Een oud-medewerkster van Prince had het kledingstuk aangeboden. Ze werkte ten tijde van Purple Rain met Prince en kreeg het jasje als souvenir.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overhemd Prince geveild voor 90.000 dollar
Sluiten