Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 3 jul 2016

Nieuwe Tijden voor en achter de schermen

Goed nieuws voor kijkers van Goede Tijden Slechte Tijden: zij kunnen deze zomer eindelijk eens zonder ontwenningsverschijnselen hun doordeweekse avonden doorbrengen. Voor het eerst in het 25-jarig bestaan van de moeder aller Nederlandse dramaseries biedt zender RTL 4 op het vertrouwde GTST-uitzendtijdstip vervangend entertainment van hetzelfde kaliber aan, namelijk Nieuwe Tijden.

In Nieuwe Tijden zien we een aantal bekende gezichten uit ‘Goede Tijden’, maar nog veel meer nieuwe acteurs en actrices. Nog onbekend talent als Lisa Bor en Olaf Ait Tami, staat er naast bekendere spelers als Tim Douwsma en Holly Mae Brood. De voornamelijk jonge cast speelt een groep studenten die in de grote stad – en daarmee ver buiten het bekende Meerdijk – op kamers woont.

Een van de nieuwe studenten is Moon van Panhuys, gespeeld door de 18-jarige actrice en musicalster Vajèn van den Bosch. „De rol van Moon is voor mij echt een uitdaging; Moon houdt van feesten, zuipen en one night stands, en zo ben ik juist helemaal niet!”, vertelt Van den Bosch die in 2012 landelijke bekendheid verwierf door haar deelname aan The Voice Kids en al talloze (stem)rollen speelde in kinderseries, films en musicals.

https://twitter.com/AhenkanJeffrey/status/748947989033459713

De bekendste naam in Nieuwe Tijden is die van Ferry Doedens: hij was zes jaar lang te zien als Lucas in GTST, maar kreeg daar vorig jaar ontslag. Nu maakt Doedens als Lucas zijn rentree in spin-off Nieuwe tijden. Erg fijn, aldus Vajèn. „Zeker zo’n eerste week is superspannend. Als je dan iemand als Fer erbij hebt, die weet hoe het allemaal werkt, dan is dat heel prettig werken. Hij is superlief en staat altijd klaar om te helpen.”

Studentenhuis

Het tempo achter de schermen ligt bij Nieuwe Tijden, net als bij Goede Tijden, hoog. Vajèn: „We repeteren op maandag en daarna is het van dinsdag tot vrijdag opnemen. Ik heb nog nooit gefilmd in decorsets zoals hier, dus ook op dat vlak is dit weer totaal iets nieuws voor mij.” En tussen de bedrijven door leert de actrice ook nog totaal iets anders: „Ik heb nog nooit in een studentenhuis gewoond, dus ik ondervind nu ook eens hoe dat is. En ja, het is hier zelfs echt beetje vies gemaakt, haha!”

Nieuwe Tijden, maandag t/m vrijdag om 20.00 uur op RTL 4. De serie is vooruit te kijken via Videoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe Tijden voor en achter de schermen
Sluiten