Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 13 jul 2016 / 21:20 uur

In 2017 wellicht weer twee weekenden Tomorrowland

Goed nieuws voor fans van Tomorrowland: volgens Het Nieuwsblad bestaat er een grote kans dat het festival in 2017 wederom niet één, maar twee weekenden gaat plaatsvinden.

Bewoners van Boom, waar het festival georganiseerd wordt, en andere gemeenten in de omgeving deden een oproep omdat ze een grotere kans willen hebben bij het festival aanwezig te zin. Om dat te bespreken komt er na de eerstvolgende editie – van 22 tot 24 juli – overleg met alle betrokken partijen.

Klachten

In 2014 werd Tomorrowland ook al twee weekenden georganiseerd. Toen gebeurde dat vanwege de tiende verjaardag van het immens populaire festival. De organisatie van het dubbele weekend zorgde toen echter voor ontevredenheid bij enkele buurtbewoners, die klaagden over onder andere geluidsoverlast en mobiliteitsproblemen.

Volgens de organisatie van Tomorrowland is de relatie met de buurtbewoners nu sterk verbeterd en wordt er rekening gehouden met klachten uit voorgaande jaren. Ook het festivalterrein (De Schorre), wordt tegenwoordig minder belast.

Facebookoproep

Het dubbele weekend is waarschijnlijk bespreekbaar geworden vanwege een Facebookoproep uit februari van dit jaar, waarin fans van het festival die uit de Rupelstreek komen, vroegen om meer tickets voor mensen uit de buurt en ieder jaar twee weekenden festival. De burgemeester van Rumst, Geert Antonio heeft aangegeven deze optie te bespreken. Volgens Het Nieuwsblad wordt er na de zomer een beslissing genomen. Tomorrowland zelf heeft aangegeven het idee wel te zien zitten.

Reageer op artikel:
In 2017 wellicht weer twee weekenden Tomorrowland
Sluiten