Metro
Metro Entertainment 14 jul 2016 / 19:00 uur

Game of Thrones genomineerd voor 23 Emmy’s

De razend populaire HBO-serie Game of Thrones heeft het weer voor elkaar; 23 nominaties voor de Emmy Awards. Er is geen serie met meer nominaties, aldus de Television Academy. Vorig jaar werd Game of Thrones 24 keer genomineerd.

In 2015 was de serie de grote winnaar van de Emmy’s met maar liefst twaalf awards en won toen onder andere een award voor beste drama. De serie met oa. Michiel Huisman en Carice van Houten in de hoofdrollen is dit jaar weer genomineerd voor beste dramaserie.

‘Game of Thrones’-actrices Emilia Clarke, Lena Headey en Maisie Williams zijn alle drie genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Peter Dinklage en Kit Harington zijn dan weer genomineerd voor beste mannelijke bijrol voor hun prestaties in de populaire fantasyreeks.

Andere series die in deze categorie zijn genomineerd, zijn The Americans, Better Call Saul, Downton Abbey, Homeland, House of Cards en Mr. Robot.

Reageer op artikel:
Game of Thrones genomineerd voor 23 Emmy’s
Sluiten