Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 12 jul 2016 / 14:15 uur

Festival zet Lenny Kravitz zonder boeking op line-up

Eén van de dingen die je het liefste wilt als je een festival organiseert, is natuurlijk een dikke vette headliner op de line-up. De organisator van het festival Kralingen Stamping Ground dacht daar ook zo over en zette Lenny Kravitz bovenaan de line-up. Belangrijk detail: Kravitz heeft nooit toegezegd te komen.

Boekingskantoor Mojo, die grote artiesten als Kravitz boekt, ontkent dan ook dat Kravitz naar het festival komt. 3voor12 Radio interviewde de organisator van het festival Paul van Schaik, die een – volgens hem – hele logische verklaring heeft voor de toevoeging van een artiest die helemaal niet gaat komen.

„De uitdaging was om het festival in drie maanden te organiseren, net als het oorspronkelijke festival. Iedereen zegt: dat gaat niet, de industrie is zo ontwikkeld dat je bij een artiest anderhalf jaar van tevoren een boeking vast moet leggen. Dat wilde ik doorbreken.”

Verontwaardiging

Volgens Van Schaik vroeg hij Mojo om Kravitz te boeken, die aangaven dat het een lastige taak zou worden, maar er vervolgens wel mee aan de slag gingen. Omdat er mensen mee bezig waren vond Van Schaik het een logische zet om Kravitz alvast aan te kondigen en de kaartverkoop te starten. „Ik had niet verwacht dat er zo’n massale verontwaardiging zo ontstaan. Neem bijvoorbeeld Lowlands, dan kopen mensen blind een kaartje zonder dat de hele line-up bekend is.”

Niet bevestigd

Volgens een woordvoerder van Mojo zocht Van Schaik eind juni inderdaad contact met Mojo, waarna het boekingskantoor aangaf dat het hun vanwege de korte tijd tussen de boeking en het festival erg moeilijk leek. Ze zochten daarna contact met het management van Kravitz, maar de kaartverkoop was toen al ingegaan. „Dat kan gewoon niet. Je kunt niet al kaartjes verkopen met een naam die nog niet bevestigd is”, aldus de woordvoerder tegen 3voor12.

Van Schaik vindt niet dat hij de 28 mensen die al een kaartje kochten voor het festival heeft opgelicht. „Hij heeft nog niet gezegd dat hij niet komt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festival zet Lenny Kravitz zonder boeking op line-up
Sluiten