Inge Schouten
Inge Schouten Entertainment 17 jul 2016 / 11:30 uur

Beyoncé in Arena: ‘Ik ben er nog helemaal high van’

Beyoncé trad zaterdagavond op in de Amsterdam Arena. Haar Formation World Tour was binnen 15 minuten uitverkocht. De gelukkigen die een kaartje hadden bemachtigd, zijn lyrisch over het concert. Metro sprak met enkele fans.

Maurien Arkema vond het fantastisch. „Ik ben er nog steeds helemaal high van, haha!” De 30-jarige fan die zelf veel danst, was erg onder de indruk van de „meest fantastische, strakke choreografieën.” Ook de verwachtingen van Ben Volkers (28) zijn meer dan waargemaakt. „Ze zette een sterke show neer, vocaal, visueel en ook qua dans.” Het meest bijzondere moment voor hem was het optreden van All Night – Beyoncés favoriete nummer van haar laatste album. „Het publiek gooide opeens overal gele en zwarte ballonnen in de lucht. Je zag dat Beyoncé daardoor geraakt was.”

Bij Sabina Batist (31) ligt het nummer Freedom nog vers in haar geheugen. „Dit was voor mij het meest bijzondere moment van de avond. Hoe er in het water werd gedanst, echt te gek!” Ook voor Liselot Tensen (25) was dit een memorabel moment: ,,Beyoncé en haar danseressen stonden in het water als echte powervrouwen!” Dat powervrouwengevoel overheerste volgens haar de hele avond.

https://www.instagram.com/p/BH9VmFOAK6J/

Destiny’s Child

De meeste fans volgen Beyonce al sinds zij deel uitmaakte van de R&B-groep Destiny’s Child. Voor hen was het dan ook nostalgie om die oude nummers weer te horen. „De setlist was een perfecte mix tussen oud en nieuw werk”, vertelt Ben. Ook Sabina vond die mix de show extra sterk maken. „Al zijn het soms maar fragmenten van oude hits, het blijven te gekke nummers!" Ze zou het jammer vinden als de focus alleen zou liggen op het nieuwe album. „Nummers van Destiny’s Child mogen op zo’n avond niet missen!"

Turkije

De zangeres stond ook stil bij de slachtoffers van de mislukte coup in Turkije. Aan hen droeg ze het nummer Halo op. Het publiek reageerde met een luid applaus. Ben: „Het nummer leent zich er goed voor, omdat het zo’n sterke en positieve boodschap uitdraagt.” Terwijl voor Maurien dit moment door de slechte akoestiek verloren ging, vond Liselot dit een rake afsluiter.

https://www.instagram.com/p/BH8ONcsjdzX/

Geluid

Ondanks de overheersende positieve reacties over de spectaculaire outfits, de visuals en de enorme bos haar van Beyoncé, was er toch kritiek op het geluid. „Het galmde enorm. Over het algemeen was de akoestiek dramatisch en gewoon mega zonde”, vertelt Maurien. Ook voor Sabina was de Arena niet de ideale locatie voor een concert „een galm houd je daar niet tegen." In 2014 zag ze Beyoncé optreden in de Ziggo Dome. „Dat was veel intiemer, hoewel het ook ontzettend groot is, maar gevoelsmatig had ze daar meer contact met het publiek dat hier in de Arena.” Ben voegt toe: „Het schelle geluid klonk soms niet goed. Het blijft toch een voetbalstadion.”

Volgende keer weer

Maandagavond staat Beyoncé in Milaan en vervolgt ze haar Formation-tour tot en met 2 oktober. Dan treedt ze voor de laatst keer op in Tennessee. Een volgende keer weer? Maurien: ,,Sowieso!” Liselot kan nog steeds moeilijk beschrijven hoe ‘vet’ het was: ,,De hele entourage, de show en Beyoncé zelf, wat een wereldster!” Ook Ben twijfelt niet als Beyonce weer naar Nederland komt. „Het was een super goed concert, van begin tot eind.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beyoncé in Arena: ‘Ik ben er nog helemaal high van’
Sluiten