Remco Visser
Remco Visser Entertainment 5 jul 2016 / 20:00 uur

ABC zet streep door The Muppets

De terugkeer van The Muppets komt na slechts één seizoen alweer ten einde. Zender ABC heeft besloten dat de serie na de zomerstop niet meer op de buis terugkeert, zo weet Huffington Post.

De reünie van de poppen leek vorig jaar nog een succesvolle toekomst tegemoet te gaan; de pilot-aflevering van de serie werd uitstekend ontvangen en kreeg naar verluidt zelfs een staande ovatie van de zenderbazen bij ABC.

Modern

Het publiek was echter minder te spreken over de verregaande modernisering bij The Muppets. De serie was door provocatieve onderwerpen als abortus, vreemdgaan, daten en verleiding verre van geschikt voor kinderen. Een vereniging van bezorgde moeders eiste na de eerste aflevering dan ook dat de nieuwe Muppets-reeks per direct van de buis zou verdwijnen.

Toen de kijkcijfers niet veel later ook in vrije val belandden, waren de poppen echt aan het dansen. The Muppets trokken eind september vorig jaar nog ruim 10 miljoen kijkers, maar dat zakte al gauw in. De laatste aflevering werd door slechts vijf miljoen mensen bekeken. Mede daardoor valt na slechts een seizoen nu alweer het doek voor The Muppets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ABC zet streep door The Muppets
Sluiten