Esther Zandberg
Esther Zandberg Entertainment 27 jun 2016 / 18:37 uur

Shirt met bloedvlekken John Lennon onder de hamer

Een shirt met bloedvlekken van John Lennon is voor 37.000 euro onder de hamer gegaan. Het gaat om het bloed van John Lennon dat op het shirt terechtkwam toen de zanger werd doodgeschoten op 8 december 1980.

Schietpartij

Het gaat om een witte blouse waarop de bloedspatten nog goed te zien zijn. Deze is afkomstig van Jay Hastings, die ten tijde van de schietpartij aanwezig was. De man werkte als portier in het appartement van Lennon en Yoko Ono. Nadat John Lennon door zijn ‘fan’ Mark Chapman werd doodgeschoten, probeerde Hastings de ster te reanimeren. Hierdoor kwam het bloed op zijn shirt terecht. Jarenlang zweeg hij over het bezit, tot dit jaar.

‘Love, John’

„Jay Chapman sprak nooit over het ongeluk en het shirt”, zegt de veilingmeester Garry Shrum tegen The Mirror. „Het heeft al die tijd in de kast gehangen maar nu hij ouder wordt, voelde hij dat het tijd was om er iets mee te doen. De meeste mensen zullen misschien schrikken van het bloed, maar het gaat wel om een stukje geschiedenis.”

Hoewel het shirt maar een waarde had van 8000 euro, is het verkocht voor ruim 37.000 euro. Bij de blouse zat ook de cd Double Fantasy van Lennon inbegrepen met bijhorende briefje met de tekst: ‘For Jay. Love, John Lennon and Yoko Ono’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shirt met bloedvlekken John Lennon onder de hamer
Sluiten