Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 30 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

#OscarsSoWhite? Daar gaat verandering in komen

Op de vorige Oscars was racisme het onderwerp van gesprek. De aankomende editie kan dat nog weleens gaan veranderen nu de Academy of Motion Picture Arts and Sciences een record aantal mensen heeft uitgenodigd om lid te worden, waaronder veel vrouwen en personen uit minderheidsgroeperingen.

Presentator Chris Rock opende de Oscars dit jaar met de openingszin: „Welkom bij de Academy Awards, ook wel bekend als de awards gekozen door witte mensen.” De uitspraak van de komediant kwam nadat de organisatie veel kritiek kreeg op het feit dat enkel blanke acteurs waren genomineerd. In reactie hierop probeert de Academy meer diversiteit onder de stemmers te creëren.

Nieuwe leden

Van de mensen die zijn uitgenodigd om te stemmen, is 46 procent vrouw en 41 procent gekleurd. Als alle 683 genodigden accepteren zou dat betekenen dat er van de meer dan 7000 Academy-leden 27 procent vrouw is ten opzichte van 25 procent vorig jaar. Bovendien stijgt dan het percentage minderheden van 8 naar 11 procent.

Onder de nieuwe genodigden bevinden zich Idris Elba, Eva Mendes, Ice Cube, Michelle Rodriquez, Michael B. Jordan en Vivica A. Fox. Het is de bedoeling dat het aantal vrouwen en minderheden in 2020 is verdubbeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#OscarsSoWhite? Daar gaat verandering in komen
Sluiten