Metro
Metro Entertainment 14 jun 2016 / 12:00 uur

Martien Hunnik vrijgesproken van ‘showbizzmoord’

Ruim 34 jaar na de geruchtmakende ‘showbizzmoord’ is Martien Hunnik alsnog vrijgesproken van dit misdrijf. Hunnik werd lange tijd verdacht van het doden van platenproducer Bart van der laar, op 10 november 1981.

De platenbaas werd met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij bezweek drie dagen later. Van der Laar was producer van bekende artiesten en bands als Babe, Luv, Corry Konings en Benny Neyman. De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld. Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs, maar de Hoge Raad had vorig jaar bepaald dat de zaak moest worden heropend.

Bekentenis

Hunnik werd destijds op basis van zijn eigen verklaringen als dader aangemerkt. De bekentenis die hij in januari 1983 deed, trok hij in april van dat jaar weer in. Volgens het gerechtshof in Den Haag is uit nieuw onderzoek gebleken dat de verklaringen van Hunnik onbetrouwbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de behandeling bij het hof ook om vrijspraak gevraagd. Zijn destijds bekennende verklaring is niet langer geloofwaardig, vinden de aanklagers.

Verhalen

In het nieuwe onderzoek kwam naar voren dat Hunnik de neiging had de waarheid te verdraaien en te verfraaien en dat hij zelfs verhalen verzon. Als de onbetrouwbaarheid van de verklaringen tijdens de behandeling van de zaak bekend was geweest, was Hunnik waarschijnlijk vrijgesproken, concludeerde de Hoge Raad vorig jaar mei en verwees de zaak terug naar het hof. Hunnik bracht bijna acht jaar in de cel en onder behandeling door, maar is al lang weer op vrije voeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martien Hunnik vrijgesproken van ‘showbizzmoord’
Sluiten