Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 27 jun 2016 / 13:03 uur

Mark Rutte en zijn ‘guitige gelaat’ in Zomergasten

Premier Mark Rutte is dit jaar een van de zes mensen die geïnterviewd wordt in het VPRO-programma Zomergasten. Presentator Thomas Erdbrink maakte dat maandagochtend bekend op de Facebookpagina van het programma.

„Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er – in de statistieken in ieder geval – redelijk goed voor", zo zegt Erdbrink. „Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?”

Eerste onthulling Zomergasten 2016

De Zomergast die Thomas Erdbrink vandaag bekend maakt is: Minister-president Mark Rutte. Thomas Erdbrink is hier morgen om 8.00 uur weer voor de volgende onthulling. Meer info: vpro.nl/zomergasten

Gepostet von VPRO Zomergasten am Sonntag, 26. Juni 2016

De reacties op de aankondiging van Rutte als Zomergast zijn wisselend. Veel mensen geven via social media aan niet te zullen kijken.

https://twitter.com/bberp/status/747330709971341313

In Zomergasten worden gasten drie uur lang geïnterviewd aan de hand van door henzelf uitgekozen fragmenten uit films en van televisie. Aansluitend is er een film te zien die de gast heeft uitgekozen. In het geval van Mark Rutte zou dat de film Mon Oncle kunnen zijn. In Cosmopolitan gaf hij ooit eens aan dat deze film uit 1958 zijn favoriet is. Het is een comedy waarin weinig wordt gesproken. Het gaat over een man die altijd zijn eigen gang gaat.

De uitzending met Rutte is op 4 september te zien bij NPO 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mark Rutte en zijn ‘guitige gelaat’ in Zomergasten
Sluiten