Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 27 jun 2016 / 15:47 uur

Jesse Eisenberg wijst homofobe demonstranten terecht

Toen acteur Jesse Eisenberg op straat in Londen een aantal demonstranten tegenkwam die homofobe uitspraken deden, kon hij het niet laten om te stoppen en zijn ongenoegen te laten blijken.

Tijdens een ritje op de fiets kwam Eisenberg een groep demonstranten tegen die tijdens de London Pride hun antihomo-overtuigingen wilden delen. De betogers hielden borden vast met Bijbelse citaten als “onthoud zich van vleselijke lusten, die oorlog voeren tegen de ziel”, terwijl een man met microfoon anti-LGBT leuzen preekt.

De Batman vs. Superman acteur schudt zijn hoofd bij het zien van dit tafereel, en weigert een pamflet van een van de demonstranten. Op het moment dat een betoger meerdere malen aan hem vraagt of “zijn geest gesloten is”, raakt Eisenberg geïrriteerd: “Is mijn geest gesloten? Man, dit is zo gestoord!”

Opvoeding

In een interview met The Guardian vertelde Eisenberg onlangs dat zijn ouders hem het belang van sociale doelen hebben geleerd: “Het was tijdens het opgroeien duidelijk dat we mensen moesten steunen die worstelden. Hier was geen debat over mogelijk.”

De acteur speelt momenteel in een toneelstuk in West End, maar hiervoor deed hij vier maanden vrijwilligerswerk in een tehuis voor slachtoffers van huiselijk geweld in Indiana.

Reageer op artikel:
Jesse Eisenberg wijst homofobe demonstranten terecht
Sluiten