Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 jun 2016 / 14:12 uur

Henk Krol sluit nieuwe feliciteerblunder niet uit

Politicus Henk Krol feliciteerde vorig jaar twee overleden Facebook-vrienden met hun verjaardag en maakt daarom nu kans op een De Beste Social Award in de categorie Slechtste Bericht. Metro belde met de genomineerde fractievoorzitter van 50PLUS.

Wat vindt u van die nominatie?

Ik vind dat wel lachen, hoor. En ik heb begrepen dat ze het ook met een knipoog bedoelen, en dat ze hopen dat mensen er een les uittrekken. En daar ben ik natuurlijk voor.

Hoe kijkt u zelf terug op de consternatie vorig jaar?

Het grappige is dat ik in de Tweede Kamer veel verstandige dingen zeg over pensioenen, maar die de media niet halen, en dat iedereen mij wel weet te vinden als ik een stommiteit bega. Maar het was een stomme actie. Zeker van Joost Zwagerman had ik moeten weten dat hij was overleden. Inmiddels heb ik in meerdere tv-programma’s het boetekleed aangetrokken en laten zien dat ik er spijt van heb.

Wilt u de prijs wel winnen?

Ja dat wil ik wel. Het fijne is ook dat het uiteindelijk wel iets heeft opgeleverd. Je wilt niet weten van hoeveel mensen ik naderhand heb gehoord dat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Het heeft een discussie losgemaakt, waardoor het nu makkelijker wordt voor nabestaanden om aan Facebook en Twitter door te geven dat iemand is overleden.

Heeft het uw gedrag op social media beïnvloed?

Ja, zeker. Ik ben veel secuurder en voorzichtiger geworden. Ik feliciteer mijn duizenden Facebook-vrienden nog steeds, maar ik bekijk nu eerst hun pagina. Hebben ze recent nog iets gepost of is het al een tijdje stil? Maar zeker als ze over kwaaltjes berichten, ben ik op mijn hoede, haha! Het zou dus zomaar nog een keer kunnen gebeuren…

De Beste Social Awards worden op donderdag 9 juni 2016 uitgereikt in B. Amsterdam. De uitreiking is live te volgen via Facebook en Twitter van De Beste Social Media. Na de uitreiking zijn winnaars te vinden op www.debestesocialawards.nl.

Reageer op artikel:
Henk Krol sluit nieuwe feliciteerblunder niet uit
Sluiten