Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Entertainment 19 jun 2016 / 15:20 uur

Haarlok David Bowie te koop op veiling

Een haarlok van David Bowie wordt binnenkort verkocht via een veiling. De verwachting is dat de lok 4000 dollar gaat opleveren, weet Mirror.

De lok is op dit moment nog in het bezit van de Engelse pruikenmaakster Wendy Farrier. Ze werkte in de jaren tachtig bij Madame Tussauds en mocht het haar van Bowie knippen. Ze knipte verschillende stukjes uit het kapsel van de voormalig popster, omdat de zanger zijn haar in verschillende kleurtinten had geblondeerd.

Lok kan veel geld opbrengen

Farrier heeft besloten de haarlok te veilen bij het Amerikaanse Heritage Auctions, zes maanden nadat voor een stukje haar van John Lennon 35.000 dollar werd betaald. Verwacht wordt dat de lok van Bowie minimaal 4000 dollar op gaat leveren, maar experts denken dat dit bedrag ook zou kunnen oplopen naar tienduizenden dollars.

De bewuste lok. / SWNS.
De bewuste lok. / SWNS.

Veilingmeester Margaret Barret vertelde aan Mirror: „Het is moeilijk te voorspellen wat de haarlok gaat opleveren. We hebben veel haar van celebrity’s verkocht, maar nog nooit van David Bowie. Nu Bowie recent is overleden verwachten we veel interesse in de veiling."

De veiling is op 25 juni in Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haarlok David Bowie te koop op veiling
Sluiten