Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 26 jun 2016 / 17:00 uur

Geen vakantie voor WNL’s Maaike Timmerman

Maaike Timmerman, de nieuwspresentatrice van WNL, duikt tijdens de zomerstop in heel andere zaken.

Zodra programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw met zomerstop gaan, hebben wij kijkers onze mening al gauw klaar: Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk vieren drie maanden lang vakantie. Dat is misschien ook wel zo, maar dat betekent niet dat elk NPO-gezicht nu verplicht vrijaf moet nemen en hele dagen in de zon ligt.

„Ik heb het zelfs drukker dan ooit!”, klinkt het quasi-dramatisch uit de mond van Maaike Timmerman, bekend van WNL’s Goedemorgen Nederland. Toch maakt de presentatrice geen grapje, want Timmerman viert echt geen vakantie in de maanden dat haar ochtendshow niet op de buis is. Wat ze dan wel doet, is keihard werken aan de mede door haarzelf bedachte documentairereeks voor NPO 2, De Zaak van Je Leven.

Recherche

„De Zaak van je leven is een programma waarin rechercheurs terugblikken op een zaak uit hun carrière die ze altijd is bijgebleven. Zaken die ze vanwege de duur of de impact ervan nooit zijn vergeten”, klinkt het een stuk serieuzer. In deze reeks gaat het om drie moorden, maar als het programma een vervolg krijgt, kunnen dat ook andere zaken zijn. „Als ze uiteindelijk maar zijn opgelost, want dat is wat we laten zien: hoe er vanaf de dag waarop het lijk werd gevonden uiteindelijk naar een oplossing wordt gewerkt.”

Bewust en onbewust heeft Maaike zich jarenlang voorbereid op de reeks. „Ik ben gek op spannende politieseries als The Killing, The Bridge en de Wallanders. En vroeger natuurlijk al Baantjer. In die series worden de moorden die je ziet altijd vrij snel opgelost, en dat moet natuurlijk ook, anders is er niks aan, haha. Maar ik dacht wel altijd: hoe gaat dat nou in het echt? Waar begin je bijvoorbeeld? Hoe lang duurt zo’n zaak? Dat wilde ik uitzoeken.” Tijdens het filmen ontdekte Maaike dat de tv-series soms toch niet eens zo ver van de realiteit liggen. „Ik heb dingen gezien waarvan ik denk dat niemand het realistisch zou vinden als het in een serie gebeurde. En toch is het in het echt dan zo gegaan.”

Vakantie

De komende drie weken wordt de reeks op woensdagavond uitgezonden op NPO 2. Op maandagochtend 22 augustus is Maaike dan weer terug in beeld bij Goedemorgen Nederland. „Daar heb ik ook alweer veel zin in. Heerlijk vind ik het, dat rennen en vliegen tussen 4 en 9 uur ’s ochtends.” En heeft ze dan niet toch een heel klein beetje vakantie? „Als de uitzendingen erop zitten, heb ik gelukkig nog even vrij. En eindelijk eens tijd bij te slapen!”

De zaak van je leven. De serie is vanaf woensdag om 21.15 uur te zien op NPO 2.

Reageer op artikel:
Geen vakantie voor WNL’s Maaike Timmerman
Sluiten