Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 1 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Friends-mysterie opgelost: dit is de Ugly Naked Guy

De doorgewinterde Friends-fans zullen hun favoriete personages nooit vergeten. Rachel, Ross, Chandler, aan het eind van de serie in 2004 kende je iedereen van binnen en van buiten. Behalve The Ugly Naked Guy, die nooit een gezicht kreeg. Tot nu toe.

Door de jaren heen hoorden we veel, maar zagen we weinig van de mysterieuze overbuurman, die liefkozend ‘The Ugly Naked Guy’ (UNG) werd genoemd. We zagen hem – of althans, zijn buik – voor het eerst in de aflevering The One With The Giant Poking Device en daarna nog een keer wanneer de man uit zijn appartement trekt. Het is echter nooit duidelijk geworden wie de beste man nu eigenlijk is, want de naam van de acteur stond niet op de aftiteling.

Níet Mr. Treeger

Todd van Luling, een journalist van The Huffington Post heeft echter een jaar lang research gedaan en veel mythes rondom het personage ontkracht. Zo wordt de rol, zoals lang op internet stond, niet door ene Mike Hagerty gespeeld, de man die ook de rol van mr. Treeger op zich nam. „Ik heb nooit de UNG gespeeld”, aldus Hagerty. „Ik ben sowieso liever bekend als mr. Treeger, dan als de UNG.”

De toenmalige castingregisseur van Friends, Leslie Litt, zei dat het een figurant was, maar dat er nergens meer informatie over de man te vinden is. Telefoontjes naar acteurs en makers ten spijt, de UNG werd niet gevonden. Van Lulling raadt het overigens ook niemand aan om te googlen naar ‘ugly naked guy’.

Maar het is wel…

Maar wie speelt de UNG dan wel? Bijna een jaar na het begin van zijn zoektocht kreeg Van Luling het verlossende antwoord, toch via het castingbureau. De Ugly Naked Guykreeg een naam en een gezicht: Jon Haugen! Van Luling wist Haugen uiteindelijk te pakken te krijgen en die bevestigt het verhaal: „Er is maar een Ugly Naked Guy en dat ben ik”, aldus Haugen die nu gewoon een ‘mooie aangeklede man’ is volgens Luling.

Foto: Huffington Post/Jon Haugen

Haugen werd inderdaad ingeschakeld als figurant en had nooit reden om naar voren te treden. „Misschien omdat Warner Bros. het zo geheimzinnig hield, ze wilden mensen laten raden wie het was”. Haugen mag dan wel niet beroemd zijn geworden met zijn rol, hij is blij het gedaan te hebben! „Het was de mooiste tijd van mijn leven, ik was de man!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Friends-mysterie opgelost: dit is de Ugly Naked Guy
Sluiten