Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 24 jun 2016 / 22:06 uur

Dit weekend los op Night at the Park en Parkpop

Claudia Raven is verantwoordelijk voor de programmering van de festivals Night at the Park (zaterdag) en Parkpop (zondag) in het Zuiderpark in Den Haag.

Voor zaterdag strikte de ervaren Raven (15 jaar programmeur) onder meer Wet Wet Wet, Holly Johnson, Anastacia, Slade en Racoon. Zondag betreden op het gratis en fameuze Parkpop onder meer Billy Ocean, John Coffey, Jett Rebel, Typhoon en vele, vele anderen de bühnes. Hoe gaat dat programmeren nou, is ze soms onzeker en waarom moeten we naar het Zuiderpark komen?

Hollandse zomerdag

Kunnen er nog mensen naar Night at the Park zaterdag?

Ja, hoor en dat moeten de mensen maar doen ook. Het allermooiste festivalweer komt er namelijk aan. Weinig wind, zonnetje, een echte Hollandse zomerdag.

Voor wat voor programma ben je dit jaar gegaan?

De rode draad is jaren 80 en 90. Daarnaast heb je dingen waar je lang mee bezig bent, iets wat je plotseling aangeboden krijgt of een band die niet doorgaat. Het is een beetje mijn eigen wensenlijst plus een snuf van wat je aangeboden krijgt en mogelijk is.

Dit weekend Los op Night at the Park en Parkpop
Claudia Raven.

Het zijn grote namen geworden…

Zeker, zeker. Heel blij mee. Soms gaat een grote naam niet door, maar het ging steady as it goes. Vorig jaar had ik dat wel met Parkpop, toen Paul Weller op het laatste moment afzei.

Frankie Goes to Hollywood

Waarom treedt Holly Johnson geen Frankie Goes to Hollywood meer?

Het is niet dat hij zich distantieert van het verleden, juist niet. Hij gaat het hele Frankie Goes to Hollywood-repertoire doen. Voor hem is het meer een blijk van respect.

Misschien had de verslaggever wel Slade verwacht als slot en niet Wet Wet Wet. Hoe plan je zoiets?

Al zou ik dat zelf ook willen, het is niet mijn persoonlijke feestje. Het heeft te maken met populariteit, maar vooral de show die Wet Wet Wet gaat geven. Die band heeft onder meer geïnvesteerd in een enorm lichtplan en een heleboel dames worden er helemaal wild van.

Vlaag van misselijkheid

Is een ervaren programmeur als jij nog weleens bang de plank mis te slaan?

Absoluut, maar de ervaring leert ook dat dat gevoel vanzelf weer over gaat, haha. Vorig jaar kwam Parkpop laat op gang, toen hoorde ik zeggen dat het erg rustig was. Toen kreeg ik wel een vlaag van misselijkheid. Het kwam natuurlijk weer helemaal goed, na het rustige begin.

Parkpop dan, tevreden over je programma?

Ja, ik heb goeie feedback gekregen.

Bijkomen

Op de mainstage krijg je achter elkaar John Coffey en Billy Ocean. Parkpop blijft toch bijzonder…

Da’s even schakelen, hè? Da’s ook de bedoeling van Parkpop, dat je een beetje schakelt tussen de podia. Doe je dan niet, dan ben je bij het begin van Billy Ocean wel weer bijgekomen van John Coffey hoor.

Dit weekend Los op Night at the Park en Parkpop

Kan je Parkpop 2016 als programmeur samenvatten?

Voor elk wat wils en dan nog wat meer dan andere jaren. We pakken uit met hiphop tot aan Marky Ramone die in The Ramones speelde. Het boeken van bands ging best makkelijk dit jaar.

Een verrassing als Frans Bauer van vorig jaar heb je nu niet…

Frans wilden we al jaren, maar hij deed nooit gratis toegankelijke festivals. Tot hij er een keer zin in kreeg en dacht ‘doen, ook al zal er veel over geluld worden’.

Forever spijt

Er zijn vast twijfelaars. Waarom moeten zij zondag naar Parkpop?

Omdat het zo’n mooie festivaldag wordt dat je het echt niet kunt maken als je achter je raam blijft zitten. Daar krijg je forever spijt van. Gewoon lekker op het gras liggen, dus.

Wat doet de programmeur van Night at the Park en Parkpop na komend weekend?

Nou… Dan heb ik op 3 juli het Divercity Festival in Den Haag, de laatste week van juli Rotterdam Unlimited en Latin Weekender in november. Voor Night at the Park 2017 ben ik alweer bezig. Maar na Rotterdam Unlimited ga ik even een paar weken op mijn derde nekwervel liggen, hoor.

Meer informatie: www.nightatthepark.nl en www.parkpop.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit weekend los op Night at the Park en Parkpop
Sluiten