Metro
Metro Entertainment 7 jun 2016 / 21:02 uur

Brabander voetbalt met bassist Iron Maiden

De band Iron Maiden is in het land en dat betekent voor Wout van Loon dat hij weer een potje heeft kunnen voetballen met bassist Steve Harris. Aan Omroep Brabant vertelt Van Loon over zijn vriendschap met de Britse rocker.

Harris is niet alleen een groot fan van de Londense voetbalclub West Ham United, hij voetbalt zelf ook graag. Tijdens het toeren trekt hij dan ook geregeld zijn voetbalschoenen aan om met vrienden een potje te voetballen. In Nederland is het vierde elftal van voetbalclub DEES in het dorpje Wintelre in Noord-Brabant, waar Van Loon in speelt, een graag geziene tegenstander voor de Engelsen. De band komt bijna elk jaar een balletje met ze trappen.

Gelijkspel

Van Loon raakte meer dan twintig jaar geleden aan de praat met Harris en sindsdien zijn de twee vrienden. Dit jaar kwam Harris niet alleen met de band naar het Brabantse Wintelre, maar ook met twee zoons. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tussen Iron Maiden en DEES 4 in een 2-2 gelijkspel.

Best bijzonder, toch?

Gepostet von Omroep Brabant am Dienstag, 7. Juni 2016

Harris en Van Loon zagen elkaar dit jaar al eerder. In maart kreeg de Brabander een telefoontje van de rocker of hij zin had om een potje te komen voetballen in Brazilië. Dat wilde Van Loon wel. Daarnaast zit Wout woensdag in het GelreDome in Arnhem bij het concert van Iron Maiden. Het hele team is door de band uitgenodigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabander voetbalt met bassist Iron Maiden
Sluiten