Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 13 mei 2016

Azealia Banks los op Instagram na schorsing Twitter

Rapper Azealia Banks is verbannen van Twitter. De New Yorkse haalde meerdere keren uit naar zanger Zayn Malik, waarbij ze homofobe en racistische opmerkingen maakte. Dat vond Twitter niet oké, waarna het bedrijf haar account verwijderde. Banks gaat inmiddels rustig door op Instagram.

Banks was in eerste instantie boos op oud-One Directionlid Zayn Malik omdat zijn clip te veel op haar clip zou lijken. Ze maakte de zanger uit voor een ‘naar curry ruikende bitch’. Malik stond daarboven en weigerde op Banks te reageren.

Wit zijn is een ziekte

Twitter deed dat echter wel en schorste het Twitteraccount van de rapper. Banks laat zich de mond niet snoeren en gaat gewoon door met haar uitingen. Op Instagram plaatst ze meerdere teksten waar ze haar ongenoegen uit. „Realiseer je dat ik Indiase mensen, Pakistanen, zwarte mensen beledigde. Maar mijn Twitteraccount werd pas geschorst toen ik zei dat ‘wit zijn een psychische stoornis is’ zei. Let fucking op wat hier gebeurt”, gaat de rapper los.

https://www.instagram.com/p/BFUcwJwn1Wf/

Essay

Even later schrijft ze een essay waarin ze betuigt dat wit zijn ook daadwerkelijk een psychische stoornis is.

https://www.instagram.com/p/BFU6hF-H1ZF/

Prachtige selfies

Naast veel medestanders waar Banks steun van krijgt, zijn er ook heel wat mensen minder blij met haar uitlatingen. Zo begon een groep Indiase vrouwen met het plaatsen van prachtige selfies om nogmaals te bewijzen dat de term ‘curry scented bitch’ écht helemaal nergens op slaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Azealia Banks los op Instagram na schorsing Twitter
Sluiten