Metro
Metro Entertainment 17 mei 2016 / 16:36 uur

Ryan Gosling (The Nice Guys) over domste scène ooit

In The Nice Guys speelt Ryan Gosling een privédetective die wordt gedwongen samen te werken met de onconventionele brute kracht Russell Crowe in het onderzoek naar een verdwenen meisje. De actiecomedy van Shane Black (Lethal Weapon 2, Iron Man 3) speelt in het Los Angeles van de jaren zeventig. Onze Amerikaanse collega’s deden een kort interview met Gosling.

Je bent vooral bekend van dramatische films. Hoe beviel dit?
Heel goed. Ik ben opgegroeid met dit soort acteerwerk. In de jaren negentig zat ik in Breaker High, een jeugdserie waarin we heel veel aan fysieke grappen deden. Dit is ook het genre waar ik zelf het liefst naar kijk.

Hoe komt het dan dat we je vooral van drama kennen?
Dit soort films leek niet voor me weggelegd. Ik kreeg kansen in de arthousehoek en mocht prachtige films maken, maar ik hoopte altijd op comedy. Toen ik het script van The Nice Guys las, was ik blij, maar ook een klein beetje teleurgesteld. Er stond geen fysieke comedy in, dus ik hoopte dat Shane en Russell open zouden staan voor wat aanvullingen en improvisatie. Gelukkig was dat het geval.

Ryan Gosling en Russell Crowe in The Nice Guys.

Is die scène (die ook in de trailer zit) waarin je herhaaldelijk tegen de wc-deur schopt terwijl je ook in de weer bent met pistool en brandende sigaret een voorbeeld van zo’n improvisatie?
Ja. In aanloop daarnaartoe betrapte Russell me toen ik dat zat te repeteren op het toilet. Ik schrok me dood, want ik dacht toen nog dat hij The Nice Guys als een film noir met een paar grappige wendingen beschouwde. Tot hij ‘als je met je andere voet tegen de deur schopt, komt hij nog harder terug’ tegen me zei. Toen ontstond er een heel serieus gesprek over de domste scène ooit en wist ik dat het goed zat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ryan Gosling (The Nice Guys) over domste scène ooit
Sluiten