IngelisedeVries
IngelisedeVries Entertainment 28 mei 2016 / 11:40 uur

Producer Justin Bieber: Sorry, wij hebben niks gejat

Nu de zaken rondom de hit Blurred Lines opgelost lijken, is er weer een nieuw relletje in popland. Skrillex, de producer van Justin Bieber’s nummer 1 hit Sorry zou namelijk de vocalen daarin van iemand hebben gejat. Casey Dienel, die optreedt onder de naam White Hinterland, heeft daarom een rechtszaak aangespannen.

Vier jaar

Sorry zou gejat zijn van Dienel’s nummer Ring The Bell. In de aanklacht van Dienel staat dat ze vier jaar over het nummer heeft gedaan. Op Facebook laat ze weten dat ze al eerder contact heeft opgenomen met Bieber’s team, om het gesprek aan te gaan.

Skrillex komt nu met een verklaring en claimt helemaal niks gejat te hebben. „SORRY, maar we hebben dit niet gestolen”, schrijft hij op Twitter. Hij deelt ook een video van de schrijfsessies. Daarin laat hij zien hoe hij de vocalen manipuleert zodat ze klinken als in het uiteindelijke liedje.

Vol in de aanval

„Justin Bieber is een van ’s werelds grootste artiesten, en ik weet zeker dat hij en zijn team vol in de aanval zullen gaan”, schrijft Dienel. „Maar uiteindelijk is er geen andere optie. Ik geloof dat ik een verplichting heb mijn muziek en kunst te verdedigen. Bieber en zijn team hebben nog niet gereageerd op de aanklacht. Mashable laat weten dat ook Dienel’s advocaten niet beschikbaar zijn om commentaar te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Producer Justin Bieber: Sorry, wij hebben niks gejat
Sluiten