Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 mei 2016

‘Prince had afspraak met verslavingsarts’

Prince was van plan hulp te zoeken voor zijn vermeende pijnstillerverslaving. Een dag na zijn dood zou hij een afspraak met een gespecialiseerd arts hebben gehad, schrijft Star Tribune.

Vertegenwoordigers van de zanger hadden op 20 april, de dag voor zijn dood, dokter Howard Kornfeld ingeschakeld vanwege een ‘medische noodsituatie’. Kornfeld kon echter niet direct zijn agenda voor hem leegmaken en stuurde op 21 april zijn zoon Andrew naar het huis van Prince. Hij was zelf van plan om de volgende dag alsnog te komen, zegt Kornfelds advocaat William Mauzy tegen de krant.

„Het plan was om snel zijn gezondheid te peilen en daarna een behandelplan op te stellen”, aldus Mauzy. Het ging volgens hem om een missie om Prince’ leven te redden. De hulp kwam echter te laat voor de zanger. Andrew Kornfeld zou een van de drie mensen zijn geweest die op het landgoed van Prince waren toen hij dood in een lift werd gevonden.

Sinds het overlijden van Prince duiken regelmatig verhalen op over zijn vermeende verslavingen. Zo zou hij behalve pijnstillers ook drugs hebben gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Prince had afspraak met verslavingsarts’
Sluiten