Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 11 mei 2016 / 06:45 uur

Politie onderzoekt handelen door arts Prince

De politie in Amerika is een onderzoek gestart naar een van de artsen van de overleden zanger Prince. Volgens TMZ zou Michael Todd Schulenberg niet meer op zijn werk in het ziekenhuis komen opdagen en wordt de arts volledig doorgelicht.

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, foto’s en recepten aangaande Prince opgevraagd. Schulenberg behandelde Prince tijdens zijn leven, schreef hem recepten voor en was bovendien aanwezig op Paisly Park op het moment dat Prince daar overleed.

FBI

De arts had zelf al verklaard dat hij Prince een dag voor diens dood voor het laatst aan een aantal tests had onderworpen. De dag erna kwam hij de testresultaten afgeven, maar toen overleed Prince. TMZ spreekt van een strafrechtelijk onderzoek. De FBI is daarnaast op zoek naar de zoon van een andere arts, die met een rugtas vol synthetische opiaten naar Minnesota vloog en ook in het huis van Prince was op het moment dat die overleed.

Pijnstillers

Die opiaten lijken een verband met de dood van Prince te hebben. Eerder kwam al naar buiten dat sterke pijnstillers als Percocet waarschijnlijk een grote rol hebben gespeeld bij de plotselinge dood van de zanger. Deze pijnstillers zouden opiaten bevatten.

Het verhaal doet sterk denken aan de dood van wereldster Michael Jackson, in 2009. Zijn lijfarts Conrad Murray werd in 2011 schuldig bevonden aan doodslag, wegens het onopzettelijk toedienen van een overdosis slaapmiddelen, die de zanger fataal werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie onderzoekt handelen door arts Prince
Sluiten