Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 25 mei 2016 / 18:35 uur

Nieuw in de bios: Alice, Madonna en Noorse tsunami

Metro als je wekelijkse gids in bioscoopland. Welke nieuwe films draaien er vanaf donderdag?

Nieuw in de bios
Foto: The Walt Disney Company

Alice Through The Looking Glass

De onvergetelijke karakters uit Lewis Carrols Alice in Wonderland komen weer eens tot leven. Johnny Depp is – net als in 2010 – terug als Mad Hatter en ook zijn collega’s Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Matt Lucas en Helene Bonham Carter zijn erbij. Achterover leunen en genieten maar van een fantasiewereld.

Nieuw in de bios

Strike a Pose

Documentaire over zeven jonge dansers die in 1990 bij Madonna dansten tijdens haar Blond Ambition Tour. De trotse heren groeien uit tot iconen van de seksuele vrijheid, wild, onbezonnen en twintigers als zij zijn. Nu, 25 jaar later, onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour met de wereldberoemde zangeres.

Nieuw in de bios

The Wave

Als de bergwand die grenst aan een prachtig Noors fjord verschuift, zou dat een tsunami van 80 meter hoog veroorzaken die het plaatsje Geiranger na 10 minuten bereikt. En wegvaagt. Geoloog Kristian (Kristoffer Joner) bestudeert de bergen al jaren, maar net op de dag dat hij verhuist vanwege een nieuwe baan vertoont de gevaarlijke berg activiteit.

Nieuw in de bios

A Heavy Heart

Voormalig DDR-bokskampioen Herbert (Reiner Schöne) verdient zijn geld tegenwoordig als uitsmijter. Ook int hij schulden in de onderwereld van Leipzig. Trainen met jongeren geeft hem in dit Duitse drama weer wat vreugde in zijn bestaan, maar dan slaat het noodlot toe. Herbert krijgt de diagnose ALS, de ongeneeslijke zenuwziekte.

Nieuw in de bios

Love & Friendship

Liefdesdrama gebaseerd op de brievennovelle Lady Susan. Deze lady (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk bij haar schoonzus in. Samen met haar hartsvriendin bedenkt ze snode plannen om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven hebben Lady Susans doortrapte gedrag niet in de gaten.

https://www.youtube.com/watch?v=KhvyupqNhL8

Nieuw in de bios

Noma – My Perfect Storm

Documentaire over het gerenommeerde restaurant Noma in Kopenhagen. Ze werden voor gek verklaard, toen de chefs René Redzepi en Claus Meyer in 2004 besloten om uitsluitend met Scandinavische ingrediënten te gaan werken. Uiteindelijk werd Noma sinds 2010 vier keer tot beste restaurant ter wereld uitgeroepen. Deze film biedt een openhartig kijkje in de keuken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in de bios: Alice, Madonna en Noorse tsunami
Sluiten