Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 mei 2016 / 10:15 uur

Eerste liveshow Idols minder populair dan audities

Kijkers van Idols zaten duidelijk meer te wachten op de auditierondes van het RTL5-programma dan op de liveshows ervan. Dat blijkt uit de kijkcijfers van woensdagavond. De eerste liveshow trok volgens Stichting Kijkonderzoek namelijk slechts 739.000 kijkers; een stuk minder dan de eerste zes afleveringen waarin de veelbesproken audities werden uitgezonden.

Vorige week en de week daarvoor bleek ook al dat de auditierondes ook meer in trek waren dan de ‘theaterrondes’, die zich afspeelden op het tropische eiland Bali. Die uitzendingen bleken qua kijkersaantallen hangen op nog geen 700.000 kijkers.

Jeffrey

In de eerste liveshow van Idols namen de acht overgebleven finalisten van het programma het tegen elkaar op. Afvallers waren de zangeressen Amber en Rowen, die respectievelijk de liedjes Pillow Talk en Just can’t rely on you zongen. Hoewel de jury vond dat Jeffrey naar huis moest, koos het publiek voor de twee dames. Met hun vertrek zijn er nu nog slechts twee dames in het spel, namelijk Kimberly en Nina. Mannen Tim, Thijs, Steve en Jeffrey mogen het volgende week opnieuw proberen.

Tijdens de uitzending was er overigens veel kritiek van tv-kijkers op het geluid. Die was namelijk volgens velen niet goed.

RTL 5 reageerde zelf via twitter op de commotie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste liveshow Idols minder populair dan audities
Sluiten