Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 mei 2016 / 16:05 uur

Kokende sterren: Dit schotelen BN’ers ons voor

Koken met sterren wordt wel heel letterlijk nu ook Guus Meeuwis in navolging van andere beroemdheden een kookboek gaat schrijven. Maar schotelen de bekendheden ons zoal voor?

Het lekkerst van Guus en Dick

In navolging van het pop-uprestaurant Gustaaf van Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweert, komt het duo nu ook met een kookboek. Dat kon natuurlijk niet uitblijven, maar wat staat er dan zoal in vroegen wij ons af? Vrij simpel, namelijk ‘een verzameling van alles wat wij het lekkerst vinden’, aldus de heren. En waar Dick recepten aflevert die wat meer moeite kosten voor de thuiskk, heeft Guus voor elke dag iets simpels in petto. Van gehakteballen tot mayonaise, snacks en toetjes. Niet te gezond, maar dat hoeft ook niet bij twee bourgondische Brabaders. Het boek verschijnt in oktober 2016.

Gordon – Ik ben niet van suiker

Wat: Professioneel jojoër Gordon had vorig jaar opeens het licht gezien. Op het gebied van eten dan, want de entertainer ging opeens suikervrij en zag er beter uit dan ooit. En omdat Gordon niets voor zichzelf wil en kan houden, bundelde hij zijn recepten in het boek Ik ben niet van suiker. ,,Dit receptenboek bevat gerechten, ideeën, tips and tricks voor een stabiel en gezond leef- en eetpatroon”, aldus Goor zelf.

Voorbeelden: Gordon’s all time favourite New York pastrami sandwich en chocoloca cocosballetjes.

Ellen Hoog – In perfecte conditie

Wat: Gezond en biologisch, dat is wat oud-hockeyster Ellen Hoog ons wil voorschotelen. In haar boek In perfecte conditie presenteert ze echter niet alleen 45 gezonde recepten, maar ook haar 36 favoriete sportoefeningen. Alles geïllustreerd met plaatjes van hockeysticks, avocado’s en natuurlijk de sportster zelf.

Voorbeelden: de frambozensmoothie met oats en chocolalala en de spinaziespeltpannenkoek met gerookte kip, tomaatjes en hüttenkäse.

Koken met Tante Es – Jorgen Raymann

Wat: Surinamers houden van lekker eten en daar is tv-presentator Jorgen Rayman geen uitzondering op. Als zijn alter-ego Tante Es deelt hij in Koken met Tante Es typische gerechten die in de Surinaamse cultuur al sinds jaar en dag worden doorgegeven binnen de familie. In dit boek een mix van Surinaamse, Caribiasche en Europese invloeden. Alles live uit de kitchenette van Rudi naatuurlijk!

Voorbeeld: Erwtensoep in Surinaamse stijl en appelflappen met Surinaamse tongval.

Fajah Lourens – Killerbody dieet

Wat: Een boek voor mensen met een ijzeren discipline, zo kan je Killerbody dieet van actrice slash dj slash fitgirl Fajah Lourens wel omschrijven. Fajah belooft haar lezers namelijk een strakke killerbody mits ze zich twaalf weken aan de voorgeschreven gezonde voeding en sportoefeningen zullen houden. Dat heeft ze immers zelf ook gedaan en gunt nu iedereen dit geluk.

Voorbeeld: de kipsalade met kipfilet, avocado, tomaat, champignons en veldsla. Niet echt voor grote eters dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kokende sterren: Dit schotelen BN’ers ons voor
Sluiten