Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 31 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Jamai over Idols-finalisten Nina, Tom, Kim en Steve

Woensdag strijden de laatste vier overgebleven kandidaten van het nieuwe seizoen van Idols om de winst. Wordt het Nina, Kimberley, Steve of toch Tom? Metro spreekt jurylid – en eerste Idols-winnaar ooit – Jamai Loman over de vier finalisten.

Nina onderschat

,,Nina is een meisje dat we allemaal hebben onderschat. Bij de auditie was ze wat stil en we waren bang dat ze straks op dat podium in de studio bij wijze van spreken opgegeten zou worden door de rest. Maar ze zingt zich steeds een ronde verder! Wat ik zo bijzonder aan haar vind, is dat ze zo enorm ‘grounded’ is. Ontzettend down to earth is ze. Die eenvoud is haar kracht.”

Tom is een engeltje

,,Tom is eigenlijk een soort engeltje. Hij heeft een ontzettend lieve uitstraling en zingt ongelooflijk mooi. Alle meiden in het publiek worden gek als hij het podium op stapt! Dat is leuk om te zien. Daarnaast vind ik hem ongelofelijk ‘current’. Hij is echt heel erg van nu, met zijn spijkerbroek en hele stijl.”

Kimberly moet uitgedaagd worden

,,Kim is het meest ontwikkeld van de vier halvefinalisten. Zeker op het gebied van haar zangtechniek. Ze lijkt nu al heel goed te weten wat ze doet. Volgende week is een van de opdrachten jury’s choice en daarbij mogen wij liedjes kiezen voor de kandidaten. Ik denk dat Kim wel kan rekenen op een liedje waarbij ze terug moet naar de basis. Dat wordt voor haar heel spannend, want dat wordt ze echt weer uitgedaagd.”

Steve is gegroeid

,,Steve is het blije ei van het programma. Toch is hij tijdens zijn deelname tien jaar ouder geworden. En dat bedoel ik positief. Hij is zo enorm gegroeid in alles wat hij doet, dat is knap. Sinds afgelopen woensdag heeft hij laten zien dat hij ook op muzikaal gebied een andere kant heeft. Die switch pakte voor hem heel goed uit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jamai over Idols-finalisten Nina, Tom, Kim en Steve
Sluiten