Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 12 mei 2016 / 09:08 uur

Ilse DeLange: Douwe Bob verademing op songfestival

Twee jaar na haar eigen deelname aan het liedjesfestijn, is Ilse DeLange opnieuw neergestreken in het oog van de Songfestivalstorm. Met The Common Linnets is ze in Stockholm voor een optreden in Douwe Bob’s Fool Bar, maar steekt ze de jonge zanger uiteraard ook een hart onder de riem voor de finale. Al heeft hij dat volgens de Twentse zangeres eigenlijk helemaal niet nodig.

Verademing

„Douwe Bob is echt een verademing tussen alle andere acts op dit Songfestival”, klinkt het opgetogen. „Ik heb de eerste halve finale helaas niet live kunnen zien, maar gebaseerd op wat ik inmiddels wel heb gezien, durf ik wel te zeggen dat als het de finale was Douwe Bob gewoon gewonnen had. Hij straalde van iedereen de meeste rust uit.”

DeLange, die in 2014 nog met Waylon The Common Linnets vormde en tweede werd met het liedje Calm After the Storm, roemt ook het liedje Slow Down waarmee Douwe Bob de Nederlandse eer wil redden. „Het is een waanzinnig liedje. En goed uitgevoerd ook. Je ziet aan alles dat hij hier naartoe is gegaan met een plan.”

Douwe Bob and The Common Linnets singing Slow Down LIVE at The Bar!

Gepostet von Eurovisie Songfestival am Mittwoch, 11. Mai 2016

Dat plan is behalve winnen ook zijn muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen. Ook buiten Nederland, zo liet de 23-jarige zanger zich al ontvallen. Niet ondenkbaar, als je kijkt naar hoe het The Common Linnets is vergaan na Kopenhagen. „Voor ons heeft het Songfestival internationaal deuren geopend. Het was de start van ons internationale avontuur. Maar”, zo weet DeLange, „je moet zelf hard werken en vooral accepteren dat je in het buitenland weer van voor af aan moet beginnen. Wat je in Nederland ook bereikt hebt.”

Douwe Bob dendert ondertussen vrolijk verder in Zweden en lijkt aan zijn eigen songtekst Slow Down geen boodschap te hebben. Woensdag steeg hij bij de bookmakers al naar de 8e plaats voor de eindoverwinning. Logisch, vindt ook DeLange. „Het wordt sowieso top 10. Ik gun hem én Nederland natuurlijk ook die overwinning. Het zal potverdorie weer eens tijd worden!”

Reageer op artikel:
Ilse DeLange: Douwe Bob verademing op songfestival
Sluiten