Metro
Metro Entertainment 16 mei 2016 / 12:38 uur

Gele gitaar Prince onder de hamer

Terwijl de nabestaanden met elkaar ruziën over de nalatenschap van Prince, willen ook anderen een graantje meepikken van de aandacht voor de nalatenschap die ontstond na het overlijden van de artiest op 21 april. Het veilinghuis Heritage Auctions in Beverly Hills, in de Amerikaanse staat Californië, biedt de beroemde gele gitaar van Prince op 23 juni te koop aan voor een minimumbod van 30.000 dollar.

De huidige eigenaar van de gesigneerde gitaar vindt het bezit van het instrument wat ‘riskant’ worden, nu de spullen van Prince zo veel publiciteit krijgen. Richard Leece heeft de gitaar een jaar in zijn bezit nadat hij hem bij hetzelfde veilinghuis kocht, eveneens voor 30 mille (26.500 euro).

De gele gitaar werd door Prince gebruikt van ongeveer 1988 tot 1994, meldt Heritage Auctions. In ’94 brak de hals tijdens een optreden in Frankrijk. Het instrument werd gerepareerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gele gitaar Prince onder de hamer
Sluiten