Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 2 mei 2016 / 12:38 uur

Dood Prince is brood voor entertainmentjournalistiek

Sinds de dood van Prince hebben roddeljournalisten het water chronisch in de mond staan. Reden: een bont gezelschap van hele en halve broers en zussen, entertainmentadvocaten, ambtenaren en belastinginspecteurs staat klaar om zich op de 270 miljoen euro die de popster naliet te storten. En aan de bulk geld die er komende jaren nog aan gaat komen is wellicht nog aantrekkelijker, zeker nu de kluis onder de studio van Prince die afgelopen weekend werd gekraakt boordevol met onuitgebrachte liedjes blijkt te zitten.

Lucratief

De lijkenpikkers – een heel ander slag dan degenen die écht rouwen om de dood van Prince uiteraard – hebben genoeg lucratieve sterfgevallen in het achterhoofd. De nabestaanden van de in 2009 overleden Michael Jackson zagen vorig jaar bijvoorbeeld nog 104 miljoen euro hun kant opkomen en de erven van de in 1977 gestorven Elvis verdienen nog altijd 50 miljoen euro per jaar. Wat de dollartekens in de ogen en de chaos nog groter maken is dat Prince geen wettelijke kinderen en geen testament heeft.

Een boodschap van een fan, vlakbij Paisley Park.

Wordt vervolgd

Een eerste overleg over de erfenis liep vrijdag uit op ruzie. Tyka Nelson, zus van Prince en zijn enige nog levende bloedverwant, wilde dan ook dat een toezichthouder werd aangesteld om de nalatenschap van Prince te beheren. Haar verzoek is inmiddels ingewilligd. De bank Bremer Trust, waar de op 57-jarige leeftijd overleden superster jarenlang zaken deed, houdt in ieder geval een halfjaar toezicht, totdat er een persoonlijke vertegenwoordiger is benoemd. Wordt vervolgd.

Herdinkingsplek in de buurt van Paisley Park, het huis en de studio van Prince in Chanhassen, Minnesota.

Van aids tot Zika

Iets anders waar showbizzpagina’s en programma’s als Boulevard en Shownieuws komende tijd ongetwijfeld bol van staan is de doodsoorzaak. Hoe lang ging dat immers niet door na de dood van Kurt Cobain, Michael Jackson, Whitney Houston en Amy Winehouse? Een bescheiden bloemlezing van mogelijke doodsoorzaken die sinds de dood van Prince de revue passeerden: hij zou al zijn overleden aan de gevolgen van aids, een hardnekkige griep, hartfalen, het Zika-virus (dat zegt Aretha Franklin) en een overdosis Percocet, een pijnstiller die hij ooit kreeg voorgeschreven voor pijn aan zijn heup.

Kijk ook als nieuwsconsument maar uit voor een overdosis komende tijd.

Reageer op artikel:
Dood Prince is brood voor entertainmentjournalistiek
Sluiten