Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 10 mei 2016 / 10:08 uur

DJ Chuckie: ‘Het is tijd om weer in NL te draaien’

De 37-jarige DJ Chuckie staat wereldwijd aan de top met zijn eigen Dirty Dutch sound, maar was de afgelopen jaren weinig in Nederland te zien. Tot nu toe, want de dj is terug van weggeweest en heeft meerdere gigs in ons land op het programma staan.

Als Clyde Sergio Narain (Chuckie’s echte naam) al in Nederland te bewonderen was, dan was het meestal op een groot festival of op een enorm feest als Sensation. De dj – die in het verleden hits scoorde met onder andere Let The Bass Kick en Toys Are Nuts!’ – doet het wereldwijd fantastisch en valt in de categorie grootste dj’s ooit van Nederlandse bodem.

Chuckie produceerde onder andere voor artiesten als 50 Cent, Kesha en Akon en werkte samen met andere grote dj’s als David Guetta en Hardwell. Hij woont inmiddels al jaren op Aruba, maar gek genoeg staat de Surinaamse dj de komende tijd weer gepland op verschillende kleine feestjes door Nederland, onder andere op 14 mei in de AIR Amsterdam en de Monte Carlo in Nijmegen en op 26 juni in Vroeger, Bloemendaal. Hoog tijd dus om eens een belletje te plegen met deze grootmeester.

Je staat opeens weer in de clubs van Nederland. Hoezo de omslag?

Ik was de afgelopen jaren inderdaad weinig in Nederland te zien. Het is heel moeilijk om overal aanwezig te zijn als je een resident dj bent in Las Vegas, Miami, Los Angeles en New York tegelijk. Ik heb de afgelopen jaren gemiddeld zo’n 450 vluchten per jaar gedaan en dat is zwaar, maar ik ben nu gelukkig eindelijk gewend aan dat ritme, daardoor kan ik mijn tijd beter verdelen. Toen Michael Mendoza mij vroeg om te draaien op zijn housefeest Evolution twijfelde ik dan ook geen moment. Ik had namelijk hele goede geluiden gehoord van mijn collega’s en vrienden Sunnery James & Ryan Marciano. Het gaat daar los! En sowieso werd het hoogtijd voor mij om weer eens op een dik house-event in Nederland te draaien. Dit land blijft toch voor altijd mijn inspiratiebron.

Wat is er dan zo inspirerend?

Nergens anders ter wereld heb je zo’n unieke samensmelting van culturen. Daar is hele mooie muziek uit ontstaan. De grootste en meest invloedrijke artiesten uit de dancescene komen momenteel nog steeds uit Nederland. En wat ik heel tof vind is dat de Nederlandse urbanscene zich zo heeft doorontwikkeld. Ik ben echt onder de indruk van de tracks die momenteel uitkomen.

Wat betekent Nederland voor jou op het gebied van je carrière?

Voordat ik uberhaupt internationaal doorbrak, deed ik gemiddeld 300 boekingen per jaar in Nederland. Die vlieguren hebben mij onbewust klaargestoomd voor de internationale markt en ik ben hierin geen uitzondering. Ik denk dat de gemiddelde Nederlandse dj zoveel boekingen heeft gedaan voordat ze naar het buitenland gaan. Nederland heeft dus een hele belangrijke rol in die carrière gespeeld.

Vooral met het danceconcept Dirty Dutch ben je onwijs groot geworden. Kunnen we binnenkort weer een editie in Nederland verwachten?

Om heel eerlijk te zijn ben ik op dit moment vooral heel druk om de Dirty Dutch feesten in Amerika naar een nog hoger niveau te tillen. Dit vergt zoveel tijd, dat het dit jaar waarschijnlijk niet gaat. Ik hoop in 2017 weer een mega dikke editie van Dirty Dutch in Nederland te organiseren.

Wat gaan we wel zien van Chuckie deze zomer?

Ik ben sowieso veel te vinden op de festivals in Europa en op plekken als Ibiza en St. Tropez voor optredens. Ook in Amerika is het deze zomer weer volop draaien op allerlei poolparties. Het wordt voor mij een hele lange zomer, haha!

En op het gebied van muziek?
Daar ligt de focus op muziek voor mijn sets. Ik focus niet meer op radioplaten, maar echt puur op muziek voor op de dansvloer. Ik heb een paar undergroundtracks geproduceerd die binnenkort uitkomen en heb het afgelopen jaar veel samengewerkt met Childsplay, waarmee een ‘Traphall’ project is ontstaan. Dat is een mix van trap, twerk, dancehall en reggae. We hebben gewerkt aan urbantracks voor Chris Brown, Mario, Jay Sean en Joe Moses en het meeste plezier heb ik gehad bij het produceren van een track voor Instagramsensatie Tazs Angels. Die plaat komt binnenkort uit. Ik ben echt blij dat ik nog steeds mijn muzikale vrijheid heb. Dat is tegenwoordig heel wat waard…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DJ Chuckie: ‘Het is tijd om weer in NL te draaien’
Sluiten