Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 16 mei 2016 / 09:55 uur

‘Cosby maakt verzekeringen voor celebs onmogelijk’

Bill Cosby heeft het bijna onmogelijk gemaakt voor artiesten en atleten om zich te verzekeren tegen rechtszaken. Dit meldt TMZ op hun website.

Volgens de website zeggen verschillende goed geïnformeerde bronnen dat de stormvloed van beschuldigingen jegens Bill Cosby ervoor gezorgd hebben dat verzekeringsmaatschappijen beroemdheden niet meer willen verzekeren. Ze lopen namelijk het risico om – net als de verzekeringsmaatschappij van Cosby – miljoenen te moeten betalen aan vermeende slachtoffers.

Cosby-effect

Celebrities met veel geld kregen geregeld verzekeringen die tot wel 30 miljoen dollar dekken. Echter melden bronnen van TMZ dat verzekeringsmaatschappijen de afgelopen jaren terughoudender zijn geworden met dit soort verzekeringen vanwege het ‘Cosby-effect’.

Vooral voor atleten zou het moeilijk zijn om een verzekering rond te krijgen. Het gaat de verzekeringsmaatschappijen niet alleen om bekende mensen die een misdaad hebben begaan, maar vooral ook om het feit dat celebrities een makkelijke prooi zijn voor mensen die snel een zakcentje willen verdienen en een bekend persoon ‘zomaar’ aanklagen.

Seksueel misbruik

Bill Cosby wordt beschuldigd van seksueel misbruik. In augustus 2015 beschuldigden meer dan 40 vrouwen hem van het misbruik, maar de meeste zaken zijn inmiddels verjaard. Cosby zou de vrouwen in het verleden verdovende middelen hebben toegediend om vervolgens seks met hun te kunnen hebben. In 2005 bekende Cosby dat hij vrouwen afkocht met zwijggeld zodat zijn vrouw niets te weten zou komen van de beschuldigingen.

Cosby kreeg in april te maken met de nodige juridische tegenslagen. De inmiddels 78-jarige komiek slaagde er niet in om onder de enige strafzaak uit te komen die nog wel tegen hem gevoerd wordt. Daarbij kreeg Cosby ook een aanklacht wegens misbruik van een minderjarig meisje in de jaren zeventig. Het gaat om Judy Huth, die claimt dat Cosby haar in 1974 dronken voerde om haar vervolgens te misbruiken in de Playboy Mansion. Omdat Huth 15 jaar – en dus minderjarig – was op dat moment is de aanklacht nog steeds geldig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Cosby maakt verzekeringen voor celebs onmogelijk’
Sluiten