Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 9 mei 2016 / 20:55 uur

Connie Palmen wint Libris Literatuurprijs

De Libris Literatuurprijs 2016 is toegekend aan Connie Palmen voor Jij zegt het. De prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar gaat naar een roman ,,waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan’,’ aldus de vakjury onder leiding van Dick Benschop.

In Jij zegt het wordt de noodlottige liefde tussen de dichters Ted Hughes en Sylvia Plath, het beroemdste en meest verguisde schrijversechtpaar uit de moderne letteren, vanuit het perspectief van Hughes beschreven.

Bronzen legpenning

Behalve een cheque ter waarde van 50.000 euro ontving Connie Palmen een bronzen legpenning, die haar werd uitgereikt door minister Jet Bussemaker. De andere genomineerden waren Alex Boogers met Alleen met de goden, Joke van Leeuwen met De onervarenen, Inge Schilperoord met Muidhond, P.F. Thomése met De onderwaterzwemmer en Thomas Verbogt met Als de winter voorbij is.

Vorig jaar won Adriaan van Dis met Ik kom terug deze prestigieuze literatuurprijs. Naast Dick Benschop bestond de vakjury dit jaar uit Onno Blom (schrijver en literair criticus voor onder meer de Nieuwsshow), Sebastiaan Kort (literair criticus NRC Handelsblad), Hanca Leppink (oud-directeur/uitgever) en Margot Vanderstraeten (schrijver en journalist voor De Morgen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Connie Palmen wint Libris Literatuurprijs
Sluiten