Sam ten Hove
Sam ten Hove Entertainment 17 mei 2016

Bier gooien lijkt een trend te worden

Het bier vliegt artiesten de laatste tijd om de oren. Dit weekend stopte Lil’ Kleine zijn optreden op een besloten feest, na het zoveelste biertje. Meerdere incidenten waarbij Lil’ Kleine en collega’s Ronnie Flex en Dave Roelvink betrokken waren, kregen de afgelopen tijd aandacht.

https://www.youtube.com/watch?v=_lBI5EPMzyU

Bier gooien was ooit een traditie bij de Popprijs, maar ook daar werd het de laatste jaren als iets negatiefs en respectloos gezien tegenover de ontvangende artiesten. De organisatie trof daarom maatregelen. De bierdouche bij de Popprijs is verleden tijd, maar nu wordt er ook bij verschillende optredens bier gegooid. Artiesten zijn not amused, maar reageren verschillend.

Het begon eigenlijk met Ronnie Flex die verklaarde emotioneel te zijn door de bekogeling in Dancing Bruins te Saasveld in maart. Tijdens het optreden ging hij stug door en ook op Twitter laat hij vaak weten zich niet uit het veld te laten slaan door de biergooiers. Tegen het publiek zei hij dat ze bier mochten gooien, maar alleen als ze dan vooraan kwamen staan zodat hij kon zien wie het waren.

https://twitter.com/RonnieFlex2907/status/714462710306574336

Lil’ Kleine waarschuwde het publiek dat hij weg zou gaan als er nog een biertje werd gegooid. Zijn geld was zo makkelijk verdiend, zei de rapper. Net na zijn verzoek, belandde het zoveelste biertje naast hem op het podium. De rapper twijfelde geen moment: ,,Later!”

Deze week was het ook bij Dave Roelvink raak: er was te zien hoe Roelvink het podium, in een feesttent in ’s-Graveland, af moest vluchten om de biertjes te ontwijken. Dit gebeurde nadat iemand uit het publiek een biertje had gegooid. Roelvink schold diegene uit en daarop opende het publiek een aanval met bier.

Deze artiesten zijn trouwens zeker niet de enige slachtoffers van biergooiers. Ook zanger Dinand Woesthoff kreeg een bierdouche tijdens Vrienden van Amstel Live in januari dit jaar. Hij liet toen duidelijk merken dat niet op prijs te stellen.

https://www.youtube.com/watch?v=1d3X9yv-zDQ

Wat kunnen de jonge artiesten nou het beste doen, wanneer er een biertje hun kant op komt? Misschien het voorbeeld volgen van de leadzanger van John Coffey, David Achter de Molen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bier gooien lijkt een trend te worden
Sluiten