Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 23 mei 2016 / 17:35 uur

Angelina Jolie gaat les geven: ‘Kijk ernaar uit’

Het opkomstpercentage van de colleges aan de London School of Economics zijn bij ons niet bekend, maar wij verwachten in ieder geval niet dat het de komende periode omlaag gaat. Niemand minder dan Angelina Jolie gaat er namelijk voor de klas staan.

De actrice is ingehuurd om meerdere gastcolleges te gaan geven. De lessen maken allemaal deel uit van de master vrouwen, vrede en veiligheid, zo schrijft the Guardian. Voor de nieuwe cursus wordt ook de Britse voormalig minister van Buitenlandse Zaken William Hague opgetrommeld. Beiden krijgen als titel professor in practice.

Speciaal gezant

„Ik kijk ernaar uit om te onderwijzen en te leren van de studenten”, vertelt Jolie, wiens rol in deze master niet uit de lucht komt vallen. Ze is al jaren ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN) en sinds een paar jaar ook speciaal gezant voor de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN.

Ook inhoudelijk is ze zeer te spreken over de master die ze gaat doceren. ,,Ik hoop dat andere academische instellingen dit voorbeeld zullen volgen. want het is heel belangrijk dat we een brede discussie voeren over vrouwenrechten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Angelina Jolie gaat les geven: ‘Kijk ernaar uit’
Sluiten