Metro
Metro Entertainment 21 apr 2016 / 20:01 uur

Zanger Prince (57) overleden

Popicoon Prince is op 57-jarige leeftijd overleden op zijn landgoed Paisley Park in Minneapolis. De manager van de zanger Yvette Noel-Schure heeft zijn overlijden donderdagavond bevestigd.

Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, werd op 15 april wegens een medische noodsituatie naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. De volgende dag verscheen de zanger gewoon weer op een concert en verzekerde zijn fans dat alles in orde was. Volgens zijn omgeving vocht hij tegen de griep. Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince twee shows geannuleerd als gevolg van gezondheidsproblemen.

Alleskunner Prince brak begin jaren 80 door met albums als Controversy, 1999 en met name Purple Rain. Zijn muziek is een mengeling van blanke en zwarte muzikale invloeden. De superster mocht zeven Grammy’s in ontvangst nemen en verkocht meer dan 100 miljoen albums. Zijn bekendste nummer in Europa was Purple Rain, dat hij in 1984 uitbracht voor de gelijknamige film. Voor dat nummer won hij in 1985 een Oscar. Hij wist jarenlang de aandacht van muziekliefhebbers te trekken met zijn bijzondere uiterlijk en vernieuwende muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=EsRUAoUvP10

Privéleven

Prince was erg op zichzelf en gaf niet vaak interviews. Hij trouwde twee keer. Zijn eerste huwelijk was met zijn achtergronddanseres Mayte Garcia, waarvan hij scheidde in 2000. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini. Hij scheidde in 2006 van haar.

Eind maart liet de zanger nog weten dat hij bezig was met zijn memoires: The Beautiful Ones. Hij zou daarin zijn eerste herinnering beschrijven tot aan zijn optreden tijdens de Super Bowl Half Time Show in 2007. Het boek zou volgend jaar moeten verschijnen, liet hij weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zanger Prince (57) overleden
Sluiten