Remco Visser
Remco Visser Entertainment 19 apr 2016 / 06:46 uur

Rechter tegen Idols-kandidaat: Je was waardeloos

Een talentloze kandidaat in de show Idols kreeg, na een afwijzing van de jury van het programma, maandag ook nul op het rekest in de rechtbank. De jongen, de 21-jarige Mostafa, kwam niet best over in de auditierondes en had geëist dat het fragment niet werd uitgezonden.

Volgens de deelnemer heeft producent Blue Circle hem veel te negatief in beeld gebracht, onder meer door de slechtste fragmenten van zijn auditie achter elkaar te zetten. Bovendien vond Mostafa het oordeel van de jury onnodig hard. Daardoor is een onjuist en heel negatief beeld van hem neergezet. Uitzenden van die beelden zou zijn toekomstige muzikale carrière kunnen schaden, vindt de jongen.

Waardeloos

De rechtbank veegt die argumenten van tafel. In de maandag gepubliceerde uitspraak staat dat na het bekijken van beelden „geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat de auditie ronduit slecht was.” De reacties van de jury waren hard, „maar niet oneerlijk of onjuist.”

Bovendien heeft de amateurzanger toestemming gegeven voor gebruik van de beelden. Alle kandidaten moeten een contract tekenen. Dat tekenen betekent niet zonder meer dat opnames altijd mogen worden uitgezonden, er kunnen „bijzondere, zwaarwegende” omstandigheden zijn. Maar dat is in deze zaak niet het geval, vindt de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter tegen Idols-kandidaat: Je was waardeloos
Sluiten