Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 8 apr 2016 / 09:40 uur

NPO koopt topseries op televisiebeurs

De Nederlandse omroep heeft goed geshopt tijdens de jaarlijkse televisiebeurs in Cannes. Ondanks concurrentie van video-on-demandplatforms als Netflix is er weer een fiks aantal buitenlandse series ingekocht. Hieronder de krenten in de Hilversumse pap.

Victoria

Brits kostuumdrama over de jonge jaren van koningin Victoria, die gevolgd wordt in de periode van haar kroning op achttienjarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840. In die eeuwige wandelgangen wordt gefluisterd – de serie moet in Groot-Brittannië ook nog uitgezonden worden – dat dit net zo’n succes zou kunnen worden als Downton Abbey.

Thicker Than Water

Scandinavisch drama – dan weet je het wel – over een familie die bij elkaar komt en de duistere geheimen die vervolgens opborrelen. Een en ander heeft te maken met de mysterieuze verdwijning van vader toen de kinderen nog tieners waren. Prachtige beelden – er werd gefilmd op en rond de Finse archipel Åland – en de reeks is volgens recensies ‘beklemmend’.

London Spy

De geweldige Ben Whishaw (Q in de laatste James Bondfilms) speelt de hoofdrol in dit verhaal over twee jongen mannen uit verschillende werelden – Danny komt uit een wereld van nachtclubs en gefeest, Alex werkt voor de Britse geheime dienst – die verliefd op elkaar worden. Net wanneer ze ontdekken dat ze verder willen met elkaar, verdwijnt één van de twee. De ander besluit te vechten om de waarheid te weten te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NPO koopt topseries op televisiebeurs
Sluiten