Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 4 apr 2016 / 10:30 uur

Natasja Froger: Hulpprogramma’s op tv juist mooi

Natasja Froger pakt in het nieuwe RTL4-programma Het is hier geen hotel thuiswonende jongeren aan die vooral op de bank zitten, geen toekomstvisie hebben of schoolverlaters zijn. Met de kritiek dat er inmiddels wel heel veel hulpprogramma’s op tv zijn, kan de presentatrice niets.

Hoe is het bij de familie Froger? Wonen de zoons nog thuis?

Maxim en Didier zijn nu 19 en 20 en wonen allebei nog thuis. De ene studeert wel in Amsterdam, maar reist daar vanuit huis heen. Ik vind het niet erg dat ze er nog wonen, want ze hangen niet op de bank. Ik vind het vooral bloedgezellig wanneer ze er zijn. Daarnaast strijken ze, helpen met de boodschappen, laten de hond uit en soms koken ze zelfs als ik erg druk ben. We hebben er zelfstandige jongens van gemaakt.

En hoe zit het met die jongeren in je nieuwe programma?

Die hebben geen idee wat ze met hun leven aan moeten. Ze zijn volwassen, maar hangen vooral op de bank. Ze hebben geen idee hoe de wasmachine werkt of hoe ze moeten solliciteren en hebben geen idee wat ze moeten gaan doen. Daardoor zijn ze op de bank beland. Hun ouders zijn het zat en roepen mijn hulp in.

Wat is het grootste probleem?

Dat de ouders het te lang hebben laten gebeuren. In sommige situaties waren ouders meer ‘vriendinnen’ dan ouders, waardoor de verhoudingen scheef zijn gegroeid. Als een vriendin zegt dat je je kamer op moet ruimen, dan doe je het toch ook niet?

Luisterden de jongeren naar jou?

Ik merk dat vreemde ogen dwingen en daarbij is het heel leuk om te zien hoe ze binnen kwamen en hoe ze zijn weg gegaan. Ik heb aan het einde van een van hen een hele lieve, handgeschreven brief gekregen om me te bedanken. En ik heb, nu de opnames klaar zijn, nog steeds regelmatig contact met ze. Binnenkort gaan we met z’n allen kapsalon eten. Ik weet niet wat dat is, maar het schijnt heerlijk te zijn.

Wat vind je van de kritiek dat er te veel hulpprogramma’s zijn bij RTL?

Ik vind het juist mooi dat ze het doen. Ze kaarten megagrote maatschappelijk problemen aan en gaan ze niet uit de weg. Het gaat echt ergens over. Er zijn ook spelshows, maar daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke programma’s. Ik vind dat alleen maar mooi.

Het is hier geen hotel, vanavond om 21.30 uur op RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Natasja Froger: Hulpprogramma’s op tv juist mooi
Sluiten