Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 21 apr 2016 / 16:05 uur

Miss Montreal heeft geen pijn meer nodig

Miss Montreal heeft vrijdag met een nieuw album en een uitverkochte Heineken Music Hall een topdag.

Daar zit ze dan in haar joggingbroek, haar in een knotje, muntthee in de hand en een vrolijke grijns op het gezicht. Miss Montreal (31, oftewel Sanne Hans) kan haast niet wachten tot de 22e april, vrijdag dus. Album vijf is dan uit en 5500 mensen vullen de uitverkochte Heineken Music Hall waar ‘Miss’ voor het eerst speelt.

Supperlekker chill

Op een enorme bank in de Wisseloord Studio’s in Hilversum stelt ze vast dat ze ‘helemaal superlekker chill is’. Ze nam op deze magische plek, waar eerder The Rolling Stones en Michael Jackson muziek maakten, haar album op (Don’t Wake Me Up). „Nee, maak me waar niet wakker. Stel dat al het succes er dan opeens niet meer is. Ik ben nu elke dag blij. Ik had rond Just a Flirt (2009, red.) nooit gedacht dat ik in 2016 nog zou meedoen. Je moet er altijd vanuit gaat dat iets zomaar klaar kan zijn en in mijn geval deed ik dat misschien iets té veel. Gelukkig heb ik nu stabiliteit gevonden, zowel thuis als zakelijk. Ik weet niet wat me overkomt, haha. Mijn vriend Daniël (drummer van Handsome Poets, red.) geeft thuis drumles voor de jeugd. Er hollen dus allemaal kinderen rond.”

Nieuw album Miss Montreal

Miss Montreal, succesvrouw die theaters, zalen en festivals uitverkoopt en platspeelt. Die als coach haar stoel met veel plezier in The Voice of Holland laat draaien, een eigen tv-programma krijgt (Lieve S-S-Sanne, waarbij ze liedjes schrijft voor mensen die haar een heftig verhaal vertellen) en een eigen festival heeft (Bierpop in Hardenberg). „’t Is niet niks”, geeft ze toe. „Het past allemaal bij mij. Dat moet, wat zo lig ik er ’s nachts niet wakker van. Het album is gewoon goed, liveshows gaan geweldig, ik ben weer tante geworden, heb een koophuis, nog steeds verkering, een hondje, plan alles tot in de puntjes en ben topfit. Vroeger vergeleek ik mezelf steeds met anderen, nu heb ik mezelf volledig geaccepteerd. Ik doe mijn ding en als je het niet leuk vindt, jammer dan. Jaja, ik word ouder hè.”

Allemaal leuke mensen

Wat een mooie vrolijkheid bij de Amersfoortse. Ze laat dat op een groot deel van Don’t Wake Me Up ook doorklinken, onder meer op de single One Last Drink. „Ik dacht altijd dat ik pijn nodig had om iets moois te maken”, geeft Miss Montreal toe. „Nu schrijf ik in een hok met allemaal leuke mensen in een hok en hebben we alleen maar lol. Voor de opnames had ik deze Wisseloord Studio’s veertien dagen gepland, maar het ging zo goed dat we na drie dagen klaar waren. Toen hebben we er gelijk maar een videoclip opgenomen, nog een extra nummer voor de plaat gemaakt en vooral veel geouwehoerd.”

Nieuw album Miss Montreal

Haast saai

Sanne Hans met muntthee en bier, die alles plant, niet meer onzeker is, alles superlekker chill vindt en waarbij de carrière voor de wind gaat, het klinkt haast saai. Hoe zal ze over vijf jaar zijn? „Tja sorry, mijn vrolijkheid bij een schaal van 1 tot 10 is tien. Ik heb het leuk, ik heb lol en de leukste banen op aarde. Maar wees niet bang voor mijn saaiheid over vijf jaar. Het gebeurt heus wel weer eens iets kuts, haha.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miss Montreal heeft geen pijn meer nodig
Sluiten