Carolien Tsao
Carolien Tsao Entertainment 5 apr 2016 / 10:58 uur

Linda de Mol gehoord in zaak Miljoenenjacht

Dinsdag wordt Linda de Mol gehoord in een zaak rond het zondagavondprogramma Miljoenenjacht. Ook de notaris moet zijn stem laten horen.

In 2013 drukte Arrold van den Hurk, een deelnemer van Miljoenenjacht, per ongeluk op de rode knop, waardoor hij met een geldprijs van 125.000 euro naar huis ging. Direct na dat moment zei hij eigenlijk door te willen spelen, maar de presentatrice en de notaris besloten dat de druk op de knop niet teruggedraaid kon worden. Zijn gevoel dat hij nog meer geld in de wacht had kunnen slepen, bleek terecht: in zijn koffer bleek de hoofdprijs van 5 miljoen te zitten.

Bepalend

Advocaat Peter Plasman twijfelt niet alleen aan de onafhankelijkheid van de notaris, hij beweert bovendien dat er niet in het regelement staat dat de rode knop in het spel bepalend is. Endemol, de producent van het programma, zegt dat de regels correct zijn toegepast.

Afgelopen donderdag besloot het hof dat De Mol gehoord moest worden, terwijl de rechtbank van Amsterdam dat eerder niet nodig vond.

https://www.youtube.com/watch?v=JX7BDvuIUcw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Linda de Mol gehoord in zaak Miljoenenjacht
Sluiten