Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 12 apr 2016 / 10:20 uur

Is Led Zeppelins Stairway To Heaven plagiaat?

De rechtszaak om de rockklassieker Stairway To Heaven van de legendarische Britse rockband Led Zeppelin gaat door, zo meldt persbureau Reuters. Een rechter in Los Angeles heeft besloten dat zanger Robert Plant en gitarist Jimmy Page van de band volgende maand in de rechtbank moeten verschijnen.

Taurus

De familie van de inmiddels overleden Amerikaanse gitarist Randy Wolfe van de Amerikaanse groep Spirit zegt dat het beroemde nummer wel erg veel lijkt op Spirits instrumentale nummer Taurus, dat door Wolfe werd gecomponeerd.

Inspiratie of jatwerk?

Spirit en Led Zeppelin waren in 1968 en 1969 samen op tournee. Jimmy Page zou toen geïnspireerd zijn geraakt Stairway To Heaven te schrijven. De nabestaanden van Wolfe willen alsnog erkenning voor de gitarist en stapten daarom in 2014 naar de rechter.

Rechter Gary Klausner heeft nu besloten dat de twee nummers inderdaad gelijk genoeg zijn voor een rechtszaak. De rockers, die miljoenen hebben verdiend aan het nummer uit 1971, moeten op 10 mei verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Is Led Zeppelins Stairway To Heaven plagiaat?
Sluiten