Sam ten Hove
Sam ten Hove Entertainment 4 apr 2016 / 18:06 uur

Diggy Dex wil niet het stempel van ‘rampenrapper’

Giel Beelen vroeg na de ramp in Brussel aan Diggy Dex of hij een liedje kon maken. De volgende dag kwam de rapper al met Morgen Komt Het Goed, een nummer waarin hij zijn kinderen over de aanslag vertelt. Maandag kreeg het nummer ook een videoclip.

De videoclip is gemaakt door Brian Elstak. „Ik ken Brian al tien jaar en vind het een heel toffe kunstenaar. Hij tekent heel los en het geeft een simpele sfeer. Ik vind het wat kinderlijks hebben en dat past bij het nummer. Ik heb er wel over nagedacht om eigen beeld te gebruiken, bijvoorbeeld van mijn kinderen, maar ik vond dat net iets te beladen”, zo vertelt Diggy Dex, in het echt Koen Jansen, aan Metro.

Reacties

Het nummer werd veelal lovend ontvangen, ook de reacties op de video zijn tot dusverre goed: „Ik kreeg net een appje binnen: ‘Het leek net alsof ik het nummer op nieuw voor het eerst hoorde, zo erg kwam het binnen’. Dat vind ik toch echt een mooi compliment.”

Toch waren er op het nummer zelf ook minder lovende reacties. „Toen het nummer voor het eerst bij Giel op 3FM te horen was, kreeg ik ook reacties van: ‘Morgen komt het helemaal niet goed, de wereld is gewoon helemaal kut’. Ik kan dat wel begrijpen. Het was tenslotte ook net gebeurd en mensen geloven dan niet dat het goed kan komen.”

In juli 2014 schreef Jansen ook al eens een nummer naar aanleiding van een ramp. Het liedje Treur Niet ontstond nadat de rapper aanwezig was op de begrafenis van drie slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Oekraïne. Toch voelt de artiest nu geen druk om bij elke ramp direct met een liedje klaar te staan. „Nee, ik laat het afhangen van hoe ik me daar dan echt over voel. Ik schrijf een nummer vanuit mijn gevoel en niet omdat ik gevraagd wordt iets te maken. Ik moet daar zelf namelijk wel een gevoel bij hebben. Ik wil voorkomen dat ik word bestempeld als ‘rampenrapper’. KWF kankerbestrijding heeft mij bijvoorbeeld ook gevraagd om een nummer te schrijven voor ze, maar daar heb ik voor bedankt. Dat wil niet zeggen dat ik niet bij hen wil komen zingen, maar ik kom dan gewoon met nummers die al bestaan. Je moet niet vergeten dat ik in eerste instantie een muzikant ben die zijn gevoel uit in muziek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Diggy Dex wil niet het stempel van ‘rampenrapper’
Sluiten