Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 15 apr 2016 / 07:48 uur

Het is erop of eronder voor Irene Moors

Een nieuw tijdstip moet er dit weekend voor zorgen dat het debuut van Irene Moors niet als een nachtkaars uitgaat.

Het wil niet lukken met de nieuwe zaterdagavond van SBS6. Twee weken geleden begon de zender met frisse moed aan twee nieuwe programma’s, maar de gehoopte resultaten blijven vooralsnog uit. Sterker nog, na een redelijk begin, stortten de kijkcijfers van Irene Moors’ De Vreemde Eend en Kees Tol z’n Met de deur in huis vorige week flink in.

Met het verzetten van het uitzendtijdstip probeert SBS6 vanaf komend weekend het tij te keren. Door een half uurtje later beginnen, zouden meer mensen na het voorgaande programma moeten blijven hangen, zo stelt woordvoerder Jelle Klerx namens de zender. „De programma-afdeling van SBS6 denkt dat het zogenaamde doorkijkeffect beter wordt als het programma wat later start.” Op wat er gebeurt als de kijkcijfers ook na de verschuivingen niet stijgen, wil SBS6 niet vooruitlopen. „De eerste week trok het programma een prima aantal kijkers, de tweede week iets minder. Het is dus wisselend, in elk geval nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen.”

Hevige concurrentie

Als een van de oorzaken van de lage kijkcijfers noemt SBS de concurrentie op de andere zenders. „Die is hevig, met veel al gevestigde programma’s, terwijl wij met iets nieuws komen waar de kijker wellicht nog aan moet wennen”, aldus woordvoerder Klerx verwijzend naar wat de andere grote zender zoal uitzenden op zaterdag. RTL 4 scoort op dezelfde avond bijvoorbeeld goed met It Takes Two en Alles Mag op Zaterdag terwijl NPO 1 de kijkers geboeid houdt met De Kwis en Het Beste Brein van Nederland, een nieuwe show met Art Rooijakkers en Victor Mids.

Overigens is Moors niet de enige tv-ster die op dit moment kampt met matige kijkcijfers. Op concurrent RTL 4 zijn het bijvoorbeeld Beau van Erven Dorens en Natasja Froger die na de eerste uitzendingen van hun programma’s Back 2 School en Het is hier geen Hotel rap aan kijkers verloren. Zij liggen echter niet zo onder een vergrootglas als Moors, want zij maken beiden niet hun debuut bij RTL, waar Irene dat wel doet op SBS6. Bovendien is de maandagavond, waarop Van Erven Dorens en Froger te zien zijn, al tijden een zorgelijke avond voor het RTL-vlaggenschip.

Leuk spelletje

Moors zelf heeft inmiddels in verschillende interviews aangegeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Op Radio 538 zei de presentatrice: „Ja, natuurlijk is het jammer dat het niet meteen het succes is wat we allemaal hoopten. Ik weet ook wel dat de verwachtingen hoog waren, maar dit is niet een groots internationaal programma met ledlampen, maar een klein panelprogramma met een leuk spelletje. Niet meer en niet minder.”

Komend weekend zal blijken of de kijkers het kleine panelprogramma op het nieuwe tijdstip wel weten te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het is erop of eronder voor Irene Moors
Sluiten