Sam ten Hove
Sam ten Hove Entertainment 7 apr 2016 / 15:10 uur

Heel Holland Bakt winnaar Rutger bakt lekker door

Rutger van den Broek won in 2013 het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. Hij had niet verwacht dat zijn winst zo’n impact zou hebben op zijn leven. Woensdag werd bekend dat het bakprogramma nog zeker drie seizoenen krijgt. De winnaar van het eerste seizoen bakt ondertussen lekker door.

Wat heeft de winst je tot nu toe gebracht?

„Het programma was in 2013 voor het eerst, en we hadden geen idee wat voor impact het zou hebben. Nog voor de finale was uitgezonden, werd ik al door uitgevers benaderd en inmiddels heb ik al drie bakboeken geschreven. De boeken verkopen goed, en ik ben alweer bezig met een vierde. Ook kreeg ik een eigen bakrubriek bij Omroep Max. Inmiddels geef ik workshops, jureer ik bij bakwedstrijden en schrijf ik sinds een maand op Rutgerbakt.nl, mijn eigen blog.”

Hoe onderscheid jij je van de andere winnaars?

„Ik wil graag dat mensen recepten makkelijk zelf kunnen maken en dat het er dan precies zo uit ziet als wanneer ik het maak. Dat vinden mensen leuk. Ik leg daarom ook uit wat er mogelijk fout kan gaan. Daarnaast hou ik van ambacht, klassieke recepten met een mix van de Franse patisserie en de Nederlandse banketbakkerij. Voor concurrentie van de andere winnaars ben niet bang. Ik vind het juist superleuk dat er nog meer seizoenen bijkomen. Er zijn nog zo veel dingen die gebakken kunnen worden.”

Wat is nog je droom op bakgebied?

„Ik wil vooral nog veel nieuwe recepten blijven creëren. Ik hoop dat mensen ook vertrouwen in mij blijven hebben en dus aan mijn recepten denken als ze een iets willen gaan bakken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heel Holland Bakt winnaar Rutger bakt lekker door
Sluiten