Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 20 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Doutzen Kroes scoort rol in grote Hollywoodproductie

Het mysterie rond ‘de grote filmrol’ van Doutzen Kroes is opgelost. De blonde Friezin zal zomer 2017 te zien zijn in de Hollywood-verfilming van de DC Comics Wonder Woman. Dat is bevestigd door de hoofdrolspeelster van de film, Gal Gadot.

De Israëlische actrice Gadot plaatste op Instagram een foto van een groepje vrouwen – waaronder Doutzen – met daarbij de begeleidende tekst ‘Amazonianhood. Love my sisters.’ De term Amazonian slaat op een kracht die Wonder Woman in de strips bezit. Bovendien was van Gadot al wel bekend dat ze in de Wonder Woman-film zou spelen. Andere sterren die een rol in de film hebben bemachtigd, zijn onder meer Chris Pine (o.a. Star Trek) en Robin Wright (o.a. House of Cards). De regie van de film is in handen van Patty Jenkins. Zij regisseerde eerder de film Monster, waarvoor Charlize Theron in 2004 overladen werd met prijzen, waaronder een Oscar.

Eerder deden er al geruchten de ronde dat Doutzen binnenkort in een grote film te zien zou zijn, maar in welke was nog even de vraag. De mooie Friezin hield haar lippen stijf op elkaar. Het enige wat ze er onlangs over kwijt wilde, was dat ze in een nieuwe film zou spelen en daar ‘ontzettend opgewonden’ over was.

De acteercarrière van Kroes begon in 2011 toen ze door Reinout Oerlemans werd gecast voor de vrouwelijke hoofdrol in de Nederlandse avonturenfilm Nova Zembla. De keuze voor Doutzen was opmerkelijk omdat het model destijds nog nooit had geacteerd. Haar rol was dan ook niet erg groot. Toch werden haar acteerkwaliteiten door de meeste filmrecensenten als verdienstelijk omschreven. Dit in tegenstelling tot de rest van de film, die vrijwel overal met de grond gelijk werd gemaakt. Onder meer vanwege de vele historische onjuistheden in de film.

Niet alleen het plaatje

Doutzen zelf gaf na Nova Zembla aan de smaak van het acteren helemaal te pakken te hebben gekregen. Ze zei er hard haar best voor te willen doen om meer rollen achter haar naam te krijgen. Dat bleek lastiger dan gedacht, want na Nova Zembla bleef het akelig stil op de IMDB-pagina van de blondine. Ze gebruikte de tijd daarom om acteerlessen te nemen. Want, zo vertelde ze eens tijdens een interview in RTL Late Night: „Het zou fijn zijn als ik straks niet alleen maar een plaatje ben.” De acteerlessen vormden vervolgens niet alleen een leerschool voor werk op het witte doek, maar hadden zelfs een therapeutische werking op haar. „Dat is bijna therapeutisch. Je gaat heel erg op zoek naar emotie, dus je komt jezelf tegen. Dat is soms best lastig en emotioneel.”

Vorig jaar verscheen haar naam opeens op de acteurslijst van J’marche pas en arrière, een korte film van een jonge, Zwitserse filmmaker, die alleen in Frankrijk is uitgekomen. Hoe groot de rol van Kroes daarin precies was, is niet bekend, maar de film scoort met een 7,8 niet onaardig. Het schept in elk geval hoge verwachtingen voor Wonder Woman, want het lijkt erop dat Doutzen na haar vertrek als Angel bij lingeriemerk Victoria’s Secret in het geniep keihard heeft gewerkt aan haar zo gewilde carrièreswitch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doutzen Kroes scoort rol in grote Hollywoodproductie
Sluiten