Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 1 apr 2016 / 14:04 uur

De Nederlandse festivals met de beste line-up

Paaspop en Where The Wild Things Are hebben we weliswaar al achter de kiezen, maar het échte festivalseizoen, inclusief aangename temperaturen, moet eigenlijk nog beginnen. De afgelopen tijd zijn we met de namen van tientallen acts, binnengehaald door evenzovele festivals, om de oren geslagen. Maar welke Nederlandse festivals hebben dit jaar eigenlijk – uiteraard geheel objectief beschouwd – de beste verzameling namen gestrikt?

Down The Rabbit Hole
24 tot en met 26 juni
Park De Groene Heuvels in het Gelderse Beuningen

Dit festival wist als enige de ongemeen geliefde melancholische rockers van The National binnen te halen. Verder komen ook undergroundkoningin PJ Harvey (foto) en het intense Savages, dat onlangs de Amsterdamse Melkweg nog van de sokken blies, naar Gelderland. Andere namen die garant staan voor ontroering en/of feestgedruis op elke festivalwei: De Staat, Michael Kiwanuka, Ty Segall en Rico & Sticks.

Pitch Festival
1 en 2 juli
Westerpark in Amsterdam

Pitch biedt elk jaar het beste op het gebied van dance en pop en alles wat daartussen zit. Dit jaar is dat niet anders. Santigold, DJ Shadow, Grimes (foto), Soulwax, Stormzy, Tourist, Jamie Woon, Jungle By Night – tegen zo’n kletterend affiche kunnen maar weinig festivals op. Aangezien er ‘maar’ 20.000 mensen op het terrein kunnen, voel je je bovendien een soort uitverkorene wanneer je een kaartje in je binnenzak hebt zitten.

Best Kept Secret
17, 18 en 19 juni
Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Het grootste deel van het jaar stelen de leeuwen, impala’s en zebra’s de show in Hilvarenbeek. Maar in de week dat de zomer officieel begint, worden de spotlights even overgenomen door Beck, Jamie XX (foto), Wilco, Air, Editors, Caribou, Beach House, Christine And The Queens en Dinosaur Jr. Stel, wij zouden onze ultieme festival line-up mogen samenstellen, dan zou die er ongeveer hetzelfde uitzien als die van BKS dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Nederlandse festivals met de beste line-up
Sluiten