Metro
Metro Entertainment 27 apr 2016 / 14:00 uur

Amateurfilmpje The Beatles uit 1965 ontdekt

In Australië is een tot dusver onbekend filmpje van The Beatles boven water gekomen. Volgens het nationaal filmarchief NFSA zijn de amateurbeelden ruim vijftig jaar geleden gemaakt in de schminkruimte van een tv-studio in de Engelse stad Manchester. De vier leden van de Britse band maken lol met elkaar en trekken gekke bekken.

Het zwart-witfilmpje, gemaakt door visagiste en danseres Dawn Swane, duurt 49 seconden en is nu te zien op de site van de NFSA. De dochter van Swane heeft de privéverzameling van haar moeder aan het Australische instituut voor beeld en geluid geschonken.

,,Ik was in die opmaakruimte, en we hebben wat champagne gedronken”, wordt de maakster over de opnames in de kleedkamer geciteerd. ,,Ik weet niet meer of het John en Ringo was, maar ze pakten m’n camera af en zeiden: ,,Zo moet je zo’n ding gebruiken. Ze wiebelden ermee op en neer en in het rond, en iedereen deed gek. Het was geweldig. Ze waren echt heel aardig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amateurfilmpje The Beatles uit 1965 ontdekt
Sluiten