Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 29 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

11 x dit wist je nog niet over Beyoncé

Het is International Beyoncé Day. Wat dat precies inhoudt, weet niemand. Maar leuk is het wel. Denk je alles te weten over Queen B.? Metro zet elf dingen op een rij die jij waarschijnlijk nog niet weet over de megaster.

1 Talentenjacht

Toen Bey 7 jaar oud was, won ze een talentenjacht die bedoeld was voor 15- en 16-jarigen. Hoe het haar lukte om mee te mogen doen, is ons ook onduidelijk. Ze zong Imagine van John Lennon.

2 Schrijftalent

Alsof Queen B. met zingen, dansen en acteren nog niet genoeg in haar mars heeft, bezit de superster nóg een talent: schrijven. In 2010 schreef ze voor Essence een verhaal over haar sabbatical van negen maanden. Voor het artikel, genaamd Eat, Play, Love, ontving de zangeres een prijs van de New York Association of Black Journalists.

3 Panty’s

Als Beyoncé op het podium staat in een van haar kekke pakjes, draagt ze maar liefst vier panty’s over elkaar heen. De reden? „Dat houdt de boel lekker bij elkaar’’, zei ze ooit in een interview.

via GIPHY

4 Parfum

Beyoncé heeft een eigen parfumlijn, die ze heeft vernoemd naar… haarzelf. Dat ze de parfumlijn heeft, was je misschien al bekend. Maar wist je ook dat Bey zelf allergisch is voor parfum? Een beetje alsof je met een kattenallergie in een dierenasiel gaat werken, maar wij vergeven het haar.

5 Pestkoppen

Toen miss Knowles op de basisschool zat, werd ze gepest vanwege haar grote oren. Wij zijn er heilig van overtuigd dat die pestkoppen nooit ergens zoveel spijt van zullen hebben gehad in hun leven.

via GIPHY

6 Eerste baantje

De liefde voor optreden zat er al heel vroeg in bij Beyoncé. Als klein meisje gaf ze vaak optredens voor haar ouders. Voor niets gaat de zon op, dus papa en mama Knowles moesten 5 dollar lappen voor een showtje. 5 dollar. Voor een optreden. Van Beyoncé.

7 Bootylicious

Destiny’s Childs megahit Bootylicious kennen we allemaal wel. Maar veel mensen weten niet dat dat Beyoncé, Kelly en Michelle er in 2006 voor hebben gezorgd het woord in het woordenboek werd opgenomen. De definitie: ‘seksueel aantrekkelijk’.

via GIPHY

8 Zwanger

Toen B. bekendmaakte dat zij zwanger was, werd daarover zoveel getwitterd dat zij het record brak van de meeste tweets per seconde. De zangeres onthulde de zwangerschap tijdens een optreden bij de MTV Video Music Awards in 2011. Vooral de reactie van Kanye West, die naast Jay-Z staat in het publiek, is goud waard:

9 Miskraam

Voordat de zangeres haar dochtertje Blue Ivy op de wereld zette in 2012, kreeg ze een miskraam. In Life is but a dream, Beyoncés autobiografische documentaire, vertelt ze daarover. „Het is het ergste dat ik ooit heb meegemaakt.”

10 Opnames

De superster neemt alle interviews die ze geeft op met een recorder. De tapes bewaart ze, zodat, mochten journalisten haar antwoorden ooit verdraaien, zij altijd bewijs heeft.

11 Geluksgetal

Queen B. heeft iets met het getal 4. Ze werd geboren op 4 september, haar man Jay-Z op 4 december en de twee gaven elkaar het jawoord op 4 april. Hoe haar vierde album heette? Four.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
11 x dit wist je nog niet over Beyoncé
Sluiten